VARAgids

Scheppingsverhaal

20-02-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
68 keer bekeken
  •  
Schepping 8
DOOR ANNEMART VAN RHEE

Kijkcijfers die het miljoen overschrijden, verkocht aan vijftien landen (plus: er staan nog vijf gegadigden te trappelen) en Facebook- en chatgroepen die nu al reikhalzend uitkijken naar het derde seizoen vol manipulatie, bedrog en buitensluiting. Verder internationale krantenkoppen om te smullen: The Traitors is the most exquisite reality tv of the year (The Guardian) en The Traitors is reality tv at its most immersive, dramatic and addictive (The Financial Times).

Kortom: De verraders is een wereldhit van het kaliber The voice of Big brother. Of zoals tv- maker en bedenker Marc Pos (54) – hij stond eerder aan de wieg van onder meer De wereld draait door en Nieuwsuur – zegt: ‘Zo’n klapper is magisch, iets waar iedere tv-man of -vrouw op hoopt. Anderen zijn bezig met dat idee uit mijn brein Het voelt alsof mijn liedje overal wordt gecoverd. Kennelijk had ik 35 jaar zeven dagen per week aan staan nodig om te komen tot zo’n hoogtepunt. Heel eervol.’

Nieuw aan het derde seizoen: de arena waarin verraders en getrouwen strijden om elkaar te ontmaskeren en te overleven, is verplaatst van Limburg naar Frankrijk. Naar een locatie in the middle of nowhere. Pos: ‘Kasteel Erenstein in Kerkrade vormde een prachtig decor, maar was inmiddels best wel bekend geworden.

Lees verder op blz. 23 van VARAgids 8.

Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld u aan voor de dagelijkse VARAgids Avondeditie!