Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Scandal S06: hoe de werkelijkheid de fictie inhaalde

  •  
11-02-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
198 keer bekeken
  •  
Scandal
Het verslavende Scandal is terug, met een seizoenopener die zelfs de trouwste fans zal schokken. Hoe ver zal de serie gaan nu de Amerikaanse werkelijkheid nóg vreemder is dan de serie ooit werd?
Wie na vijf seizoenen Scandal niet is afgehaakt, weet inmiddels dat de reeks van genie Shonda Rhimes het begrip 'over the top' een nieuwe dimensie heeft gegeven. Niemand is te vertrouwen in de slangenkuil rond het Witte Huis en er loopt geen enkel personage meer rond dat geen bloed aan zijn of haar handen heeft kleven en/of enorme lijken in de kast heeft liggen.
In de finale van het fijne, maar wat onevenwichtige seizoen 5 bleven de fans in spanning achter: wie gaat de presidentsverkiezingen winnen? Is het getergde ex-presidentsvrouw Mellie Grant (Bellamy Young) of de jonge frisse latino-kandidaat Frankie Vargas (Ricardo Chavira) met zijn doortrapte oud-spindoctor Cyrus Beene (Jeff Perry)? Wat wordt de rol van Olivia Pope (Kerry Washington) op het moment van de inauguratie? En is de rol van haar manipulatieve vader (Joe Morton) écht uitgespeeld, of is hij toch niet al zijn macht verloren?
Een aantal vragen wordt in de seizoensopener beantwoord. Veel meer nieuwe worden opgeworpen. Een deel van de kracht van het verslavende Scandal is het verrassingselement - al zal de wereld na aflevering 1 van de nieuwe reeks nooit meer hetzelfde zijn. Olivia heeft een nieuwe tegenstander gevonden en ze zal er alles aan doen om deze doortrapte rat ten val te gaan brengen.
De serie lijkt vooralsnog niets van zijn zeggenschap te hebben verloren - integendeel. Al is de vraag wel hoe ver Scandal moet gaan om de bizarre werkelijkheid van de Amerikaanse president Donald Trump te gaan overtreffen. De op Trump geënte, lompe politicus Hollis Doyle (Gregg Henry) werd in een eerder stadium uitgerangeerd, en producent Rhimes heeft al laten weten dat hij vooralsnog niet zal terugkeren in het verhaal.
Wel moest een deel van het zesde seizoen worden herschreven: in een belangrijke, oorspronkelijke plotlijn bleken de Amerikaanse verkiezingen door Russische hackers te zijn gemanipuleerd. 'Met zaken die mensen al daadwerkelijk in de krant hebben gelezen, kunnen we niet meer aankomen,' verklaarde Rhimes onlangs in een interview.
Scandal S06, vanaf 12 februari bij Videoland en bij Ziggo Movies & Series.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief