Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Savage Beauty S01E01: soap verkleed als wraakthriller

  •  
12-05-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
643 keer bekeken
  •  
Savage Beauty
Zuid-Afrikaans drama over een model met wraakzuchtige intenties heeft uiteindelijk weinig te bieden.
Wie de plotomschrijving van Savage Beauty leest – over een mysterieus model (Rosemary Zimu speelt Zinhle) dat wraak neemt op een rijke familie die een mode-imperium runt - zal denken dat de Zuid-Afrikaanse serie een onvervalste wraakthriller is. Niets is echter minder waar: de Netflix-serie kent vooral veel gelijkenissen met de Zuid-Afrikaanse soap. Met in het centrum de patriarch van het bedrijf, Don Bhengu (Dumisani Mbebe), die in de openingsaflevering tijdens een première het nieuwe gezicht toont van zijn merk – Zinhle dus – maar tijdens een vrijpartij met z’n maîtresse een hartaanval krijgt.
Dus belandt de beste man in het ziekenhuis, waar Zinhle hem probeert te vermoorden. Maar daar ziet ze uiteindelijk van af. In plaats daarvan heeft ze het plan opgevat om de familie te infiltreren. Het hoe en waarom is in de eerste aflevering nog onduidelijk. Onbedoeld geestig is wel dat Don Bhengu seks had met een 21-jarige dame die hij – nadat hij weer bij bewustzijn is – wil huwen als zijn derde vrouw. Daar zijn vrouw een en twee natuurlijk niet zo blij mee. Maar de patriarch, die al op leeftijd is, wil nóg meer kinderen. Wanneer zijn oudste echtgenote zich in het ziekenhuis hardop afvraagt waarom echtgenote twee niet gewoon haar werk doet in bed, dan krijgt ze als venijnig antwoord: ‘Glimlach schat, we zijn in het openbaar.’
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Savage Beauty
Daar draait Savage Beauty om: het ophouden van de schone schijn. Op het eerste gezicht oogt de serie als een soort mix tussen Downton Abbey  (Don Bhengu is ook niet vies van plechtstatig geneuzel her en der) en Black-ish. Maar de serie is bovenal een lege huls. Met veel gekibbel en jaloerse blikken. Het is nog steeds wachten op de eerste Zuid-Afrikaanse Netflix-parel.
Savage Beauty S01, vanaf 12 mei 2022 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief