Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Resident Evil-serie in de maak bij Netflix

  •  
25-01-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Resident Evil
De populaire videogames van Capcom dienden eerder als de basis voor een succesvolle filmfranchise.
Volgens de website Deadline komt Resident Evil ook naar televisie. Netflix zou werken aan een tv-serie gebaseerd op de 'survival horror' videogames van Capcom. Het moet een actievolle dramaserie gaan worden over de schimmige Umbrella Corporation en de verspreiding van het T-Virus, dat mensen in bloeddorstige mutanten verandert. Er wordt momenteel gezocht naar een showrunner. De Resident Evil-games dienden eerder als de basis voor een zestal speelfilms met Milla Jovovich (foto), afkomstig van haar man Paul W.S. Anderson (ze maakten ook The Three Musketeers samen, nu op Netflix). De filmserie startte in 2002 en het laatste deel was in 2016 in de bioscoop te zien. De Resident Evil-films brachten bij elkaar opgeteld een slordige 1,2 miljard dollar op. Het is daarmee de meest succesvolle filmfranchise gebaseerd op een videogame.
De Resident Evil-serie wordt, net als de filmreeks, geproduceerd door de Duitse studio Constantin Films. Wanneer de serie op Netflix verschijnt is niet bekend.
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief