Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Resident Evil: Infinite Darkness S01: een zombiezoethoudertje

  •  
11-07-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
63 keer bekeken
  •  
Resident Evil: Infinite Darkness
De plotten van de Resident Evil-anime zijn onderling verwisselbaar. Maar Infinite Darkness heeft wel één unieke attractie: zombieratten op een onderzeeër!
Resident Evil is een franchise waar mensen maar geen genoeg van lijken te kunnen krijgen. Van het computerspel, waar het in 1996 allemaal mee begon, verschijnt elke paar jaar nog wel een nieuwe editie – of remake van een oude editie. Na de zesdelige filmreeks met Milla Jovovich in de hoofdrol mogen we in november zelfs een live-action tv-serie verwachten, gebaseerd op de verhaallijnen uit de eerste twee computerspellen. Voor de echte die-hard-fans – of mensen zoals ondergetekende met te veel vrije tijd – is er ook nog een anime-filmreeks: Resident Evil: Degeneration (Netflix), Resident Evil: Damnation (Netflix) en Resident Evil: Vendetta (Ziggo). En nu is er ook een miniserie, sinds 8 juli op Netflix: Resident Evil: Infinite Darkness.
Heel eerlijk: de plotten van alle Resident Evil - anime zijn onderling verwisselbaar. De helden komen op het spoor van een vergaand complot van een overheidsinstantie of een farmaceutisch concern, waarin gebruik wordt gemaakt van een biologisch wapen dat mensen in zombies – of erger – verandert. De queeste van de helden eindigt steevast met een gevecht tegen een gemuteerd monster in een supergeheim complex.
Resident Evil: Infinite Darkness
In het geval van Infinite Darkness zijn de helden twee oude bekenden: activiste Claire Redfield en geheim agent Leon S. Kennedy, die voor het eerst samen hun opwachting maakten in het spel Resident Evil 2.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Resident Evil: Infinite Darkness
Waarom er ditmaal voor het format van een miniserie is gekozen, is niet helemaal duidelijk. De vier afleveringen komen samen uit op anderhalf uur, even lang als de gemiddelde Resident Evil-anime-film. Misschien hoopten de makers dat een aflevering van twintig minuten voor niet Resident Evil-fanaten een net iets minder grote drempel is. Het heeft wel één belangrijk voordeel: het is makkelijker doorspoelen. Dus mocht je niet echt staan te trappelen om te kijken naar de zoveelste samenzwering, maar wel graag willen zien hoe Leon gevangen komt te zitten in een onderzeeër die elk moment kan ontploffen en die gevuld is met zombieratten, dan kan je ook gewoon alleen aflevering 2 kijken. Graag gedaan!
Resident Evil: Infinite Darkness S01, vanaf 8 juli 2021 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief