Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Red Rose S01E01-02: spannende tienerhorror

  •  
14-02-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
330 keer bekeken
  •  
Red Rose
Een app neemt de controle over van de levens van pubers in het Britse Bolton.
Foto credits: BBC / Eleven Film
Een app met dodelijke gevolgen, daar draait Red Rose om; een serie die vorig jaar bij BBC Three verscheen. Wie de applicatie installeert op zijn telefoon, wordt onvermijdelijk meegezogen in een vortex van misère. Zo merkt ook tiener Rochelle (Isis Hainsworth). Aan het einde van haar middelbareschoolperiode verschijnt Red Rose op haar smartphone. Aanvankelijk, zoals gewoonlijk, lijkt het een onschuldig maar vermakelijk programma dat zijn gebruiker onschuldige vragen stelt. Het duurt echter niet lang voordat de app Rochelle dwingt om zich te mengen in de liefdeslevens van haar vrienden. Want Red Rose chanteert de tiener met compromitterende beelden van haar.
De app is simpelweg dus een instrument, waarmee showrunners Michael en Paul Clarkson ( The Haunting of Bly Manor , 2020) een verhaal kunnen vertellen over wasdom en de negatieve invloed die het massale gebruik van smartphones kan hebben op tieners. Hoewel de app ook een andere kwaliteit blijkt te hebben: hij kan dode mensen tot leven roepen. Of, althans, de gebruiker laten geloven dat overleden mensen rondspoken. En, zoals in de openingaflevering wordt gesuggereerd, mensen tot zelfmoord dwingen. Zo is in een mysterieuze scène te zien hoe een jonge vrouw in een op hol geslagen huis, waar lampjes flikkeren en apparaten geluiden maken, uiteindelijk een einde aan haar leven maakt.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Red Rose
Dit alles blijkt iets te maken hebben met het dark web en de wijze waarop iedereen elkaar, met camera’s binnen handbereik, in de gaten houdt. En uiteraard raakt Red Rose aan Brits maatschappelijk onrecht: de dame uit de openingsscène is afkomstig uit een welgesteld gezin; Rochelle moet soms uit pure noodzaak naar de voedselbank. Ook die coating voegen de Clarksons nog even bijna moeiteloos toe aan hun spannende reeks.
Red Rose S01, vanaf 15 februari 2023 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief