Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Reacher S02E01: juichen voor de spierbundel

  •  
15-12-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
3820 keer bekeken
  •  
RCHR_S2_UT_205_221129_PALBRO_00018R_CropC_3000

© Brooke Palmer / Prime Video

De oud-militair, gespeeld door Alan Ritchson, is een heerlijke vreemde eend in de bijt op televisie, blijkt eens te meer in seizoen twee.

Acteur Alan Ritchson ziet eruit als een vleesgeworden kanonskogel, en zijn personage Jack Reacher moet je niet tegen je hebben. Zo vermorzelt hij in de openingsaflevering van het tweede seizoen een kidnapper terwijl hij een vrouw en haar kind redt. Dat is in Arkansas, waar hij bericht krijgt dat een van zijn oude kameraden bij de elite-eenheid die hij leidde dood is gevonden in de Catskills, een gebergte gelegen zo’n twee uur vanaf New York. Dus reist Reacher af naar The Big Apple, gedreven door rancune en nieuwsgierigheid. Daar gaat hij opnieuw de samenwerking aan met zijn oud-pupil Neagley (Maria Sten).

Het ligt in de lijn der verwachting dat de twee stuiten op een complot. Acteur Robert Patrick speelt een kwade genius die daar iets mee te maken heeft. Grappig genoeg wordt in de scène waarin hij wordt geïntroduceerd terloops nog een opmerking gemaakt over Sarah Connor – ingewijden weten dat Patrick de T-1000 speelde in Terminator 2. Fijn ook, dat daar in Reacher ruimte voor is, om speels te ouwehoeren. Sowieso is spierbundel Ritchson gezegend met een behoorlijke komische timing, zoals wanneer hij, nadat hij een aantal drugsdealers een kopje kleiner heeft gemaakt, een kerk uitloopt en fier tegen de pastoor zegt: ‘Ik heb gerechtigheid aan mijn zijde.’

RCHR_S2_UT_201_220926_PALBRO_00007R_CropC_3000

© Brooke Palmer / Prime Video

Reacher is een vreemde eend in de bijt op televisie. Showrunner Nick Santora maakt niet per se vernieuwende televisie, maar er intrigeert iets aan zijn hoofdpersonage, dat vaak laconiek oogt, maar in een andere scène ineens tranen in zijn ogen heeft als hij de echtgenote van zijn oud-kameraad hoort praten over de man die dood is aangetroffen. Bijna alles lijkt geoorloofd in de serie, die zich vooral laat omschrijven als: juich voor Reacher, opdat hij de vijand decimeert. Origineel? Nee. Sprankelend? Ja.

Reacher S02, vanaf vrijdag 15 december 2023 wekelijks bij Amazon Prime Video, dat aftrapt met de eerste drie (van de acht) afleveringen

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief