Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Queen of the South S03-04: buitengewoon vermakelijk

  •  
01-07-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
141 keer bekeken
  •  
Queen of the South
Drugsbaron Teresa wordt steeds gewiekster.
De eerste twee seizoenen van Queen of the South waren al te zien bij Netflix. Daar zijn nu het derde en vierde seizoen bijgevoegd. Hoewel het onduidelijk blijft hoe de afleveringen over de seizoenen zijn verdeeld. Aangezien de originele Spaanstalige soap, geproduceerd door Telemundo, in Latijns-Amerika 123 afleveringen telt, verdeeld over twee seizoenen. Uitgezonden in 2011 en 2019. Zo’n 60 afleveringen per seizoen dus. Want telenovela’s - Spaanstalige soaps – moet je élke dag kijken op een gezette tijd. Dan raak je er lekker verslaafd aan. Zodoende zijn de nieuwe afleveringen van Queen of the South meer van hetzelfde, je kan het wiel niet twee keer uitvinden – hoewel het buitengewoon vermakelijk blijft.
Geleidelijk zien we hoe Teresa (Alice Braga) als drugsbaron steeds genadelozer wordt. Ze heeft maar een doel voor ogen: financieel onafhankelijk worden en de banden met louche types verbreken. Hierdoor slaat ze wel voortdurend op de vlucht, al vanaf het eerste seizoen. Toen vertrok ze uit Mexico omdat haar partner – een drugsdealer – werd vermoord. In het derde seizoen belandt ze door omstandigheden op Malta. In het vierde seizoen komt ze terecht in New Orleans. Zo hebben de makers ook weer een excuus om de mooie facetten van beide plekken eens te belichten. Queen of the South draait natuurlijk ook om dromen van weelde.
Queen of the South
Intussen spuwt Teresa in de voice-over oneliners als: ‘Het runnen van een kartel is net als motorrijden met 160 kilometer per uur. Elke stuurfout heeft grote consequenties.’ En: ‘Bovenaan blijven is nooit bloedloos.’ Ze wordt steevast bijgestaan door haar ‘sicario’ (huurmoordenaar) Pote (Hemky Madera). De in New York geboren Dominicaans-Amerikaanse acteur is een van de redenen waarom je Queen of the South moet kijken. Met z’n pafferige voorkomen en zijn grote snor zou hij niet misstaan in een spaghettiwestern van Sergio Leone. Sterker nog: het personage Pote lijkt bijna afkomstig uit een andere tijd. Dat mag ook gewoon in de telenovela: leentjebuur spelen uit het verleden is immer geoorloofd.
Queen of the South S03-04, vanaf 1 juli 2020 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief