Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Puerta 7 S01E01-07: georganiseerde misdaad, politiek en voetbal

  •  
23-02-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
50 keer bekeken
  •  
Puerta 7
Argentijnse misdaadserie rondom een voetbalclub en de invloed van hooligans, bedacht door Martin Zimmerman (Ozark).
In Puerta 7 probeert het nieuwe hoofd van beveiliging van voetbalclub Ferroviarios de club los te maken van de georganiseerde misdaad. ‘Voetbal is een manier van leven. De passie en toewijding aan de sport kan mensen van alle achtergronden bij elkaar brengen.’ Diana (Dolores Fonzi) wordt na een moordaanslag op de leider van de barra brava (een hooligangroep) gevraagd om het nieuwe hoofd van de beveiliging van de voetbalclub te worden.
Diana is een advocaat en was voordat zij ging werken voor de club betrokken bij een NGO die kinderen hielp. In haar nieuwe functie ziet ze de mogelijkheid om corruptie tegen te gaan en kinderen een kans te bieden door beurzen weg te geven.
Ze wil dat de club zich onttrekt aan de onderdrukkende invloed van de hooligangroep en zet in op een stadionverbod voor de groep. Maar wanneer leider Héctor 'Lomito' Baldini (Carlos Belloso) – hersteld van zijn verwondingen – zich opstelt als kandidaat om voorzitter van de club te worden, escaleert de situatie. ‘De baas van de hooligans als voorzitter. Dit laat de achteruitgang van ons voetbal zien.’

Lomito wordt precies zo geportretteerd zoals we vaker zien bij maffiabazen: autoritair en meedogenloos naar buiten, maar een liefhebbende familieman. Zijn tienerdochter is verliefd op de stervoetballer van het team die ook voor hem werkt, wat wel eens tot problemen zou kunnen leiden.
Het meest interessante personage is Mario (Ignacio Quesada). Een tiener die uit een gebroken gezin komt en via een vriend gaat werken voor de rechterhand van Lomito, Fabián (Esteban Lamothe). Wanneer hij het leven redt van Lomito tijdens een tweede moordpoging, klimt hij snel omhoog binnen de georganiseerde misdaadgroep. Samen met Fabián probeert hij de opdrachtgever van de moordaanslagen te vinden.
Hoewel er in de eerste afleveringen veel gebeurt en er een hoop personages geïntroduceerd worden, biedt de serie voldoende verhaal, actie en diepgang om het interessant te maken. Het voelt alleen niet enorm vernieuwend. De serie belicht hoe armoede, hooligans en politiek onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn en hoe dit catastrofale gevolgen kan hebben.
Puerta 7 S01, vanaf 21 februari 2020 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief