Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Pride & Prejudice komt in december naar NPO Plus

  •  
27-11-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
189 keer bekeken
  •  
Pride & Prejudice
De klassieke miniserie naar het boek van Jane Austen markeerde de grote doorbraak van Colin Firth.
Naast het recente Sanditon (vanaf komende maandag ook te zien op NPO 2) verschijnt er ook nog een andere televisie-bewerking van Jane Austen op NPO Plus. Deze keer gaat het echter om een oude klassieker: het in 1995 voor het eerst op tv uitgezonden Pride & Prejudice, gebaseerd op Austens in 1813 uitgebrachte roman. De reeks volgt de vijf nog ongehuwde dochters uit het gezin Bennet, die in hun woonplaats gezelschap krijgen van twee rijke en aantrekkelijke vrijgezelle mannen. Elizabeth Bennet (Jennifer Ehle, ooit Catelyn Stark in de originele Game of Thrones-pilot) valt uiteindelijk voor Mr. Darcy (Colin Firth in zijn grote doorbraak). Hoewel Pride & Prejudice vaak werd verfilmd, zoals in 2005 door Joe Wright, wordt de versie uit 1995 nog altijd gezien als de waarschijnlijk beste adaptatie.
Pride & Prejudice verschijnt op 18 december 2020 in zijn geheel op NPO Plus. De reeks is vervolgens vanaf 4 januari ook te zien op NPO 1 Extra.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief