Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Pørni: Noorse tragikomedie keert terug naar de NPO met tweede seizoen

  •  
25-07-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
6413 keer bekeken
  •  
porni_S02_DSC04441

© NRK

De serie volgt een vrouw (Henriette Steenstrup) die werkt voor de kinderbescherming terwijl ze thuis haar eigen kroost in het gareel probeert te houden.

Het tweede seizoen van Pørni is binnenkort te zien bij de NPO: vanaf 22 augustus is de reeks wekelijks te volgen op NPO 3 en NPO Start, terwijl de zes afleveringen tevens beschikbaar worden gesteld op NPO Plus. Henriette Steenstrup (Ragnarok) geeft in de tragikomedie gestalte aan het titelpersonage: Pørni werkt voor de kinderbescherming terwijl ze thuis de nodige moeite heeft met de opvoeding van haar eigen kroost, met ook het zoontje van haar overleden zuster. Aan de start van het tweede seizoen zit ze in de put na haar break-up met Bjørnar en maakt ze een grote fout op haar werk. Verder heeft ook haar vader de nodige kritiek op haar privéleven. Pørni werd bedacht door Steenstrup zelf, die tevens aan de scripts werkte. De serie kreeg ook al een derde seizoen.

Het eerste seizoen van Pørni is nu terug te kijken op NPO Plus.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief