Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Podcast van de week: Weggegooid geld

  •  
13-12-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
60 keer bekeken
  •  
Weggegooid Geld
In de spin-off van tv-programma Kanniewaarzijn komen de meest bizarre overheidsuitgaven aan bod.
In het tv-programma Kanniewaarzijn maakten Stefan van der Hulst en Jan Cees ter Brugge jarenlang het item Weggegooid geld , waarin het duo de meest onhandige overheidsinvesteringen in beeld bracht. In de podcastversie van die rubriek trekken Van der Hulst en Ter Brugge die lijn door, en onderzoeken ze bizarre gevallen van weggegooid belastinggeld.
Zo horen we hoe de gemeente Zuidplas een duur onderzoeksbureau inschakelde om te achterhalen welke medewerkers seks hadden op het gemeentehuis, nadat een groepje hangjongeren beelden van het viertal op social media verspreidde. Of de bizarre keuze van de gemeente Heerlen om het voormalige CBS-kantoor via een lening over te dragen aan een organisatie die urban farming beloofde te bedrijven.
‘We doen het met humor, anders zouden we depressief worden, want er wordt zo ontzettend veel geld weggegooid’, legde Ter Brugge onlangs uit op Radio 1. En dat is vanaf de eerste minuut duidelijk: in Weggegooid geld wordt op een uiterst lollige manier verteld over de meest klunzige verspillingen van overheidsgeld.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief