Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Podcast van de week: Wandellust

  •  
20-07-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
63 keer bekeken
  •  
Wandellust
Journalist Twan Huys voert al wandelend intieme gesprekken met onder anderen Jan Terlouw en Tim Knol.
Twan Huys interviewde groten der aarde in College Tour en was jarenlang het gezicht van Nieuwsuur. In maart bracht de Limburger het boek Wandellust uit, waarin hij zijn passie voor wandelen beschrijft, samen met zijn favoriete wandelgebieden van Nederland. Met zijn gelijknamige podcast combineert Huys zijn achtergrond als interviewer en zijn liefde voor wandelen in vijf gesprekken met gasten die hun favoriete natuurgebieden laten zien.
Zo gaat de journalist op pad met singer-songwriter Tim Knol die, in afwachting van de heropening van de poppodia, muzikale wandeltochten organiseert op het eiland De Woude. Met Karina Wolkers, de weduwe van Jan, ontdekt hij de Slufter op Texel. Jan Terlouw leidt Huys rond op zijn landgoed in het Gelderse Twello.
Ook in Wandellust laat Huys horen een buitengewoon getalenteerd interviewer te zijn. Hij pikt subtiele details op in de uitspraken van zijn gesprekspartners, die leiden tot intieme gesprekken, zoals met de ernstig zieke Marlous Pigeaud, die openhartig vertelt over de dood van haar man en over de manier waarop ze tegen haar eigen dood aankijkt. Verweven in die gesprekken klinken beschrijvingen van de natuurgebieden en het leven dat daar te vinden is. Jan Terlouw is vertederend wanneer hij spreekt over de kalveren die de avond van tevoren met een keizersnede op zijn landgoed ter wereld zijn gekomen. Zo geeft Wandellust een combinatie van grote en kleine ontboezemingen, omgeven door fraaie natuurgebieden.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief