Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Podcast van de week: Proost!

  •  
05-10-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Proost!
Schrijvers en columnisten vieren het vijftigjarig bestaan van NRC.
NRC bestaat vijftig jaar, en in tijden van corona viert het dagblad dat op gepaste afstand: met een podcast. In zeven afleveringen komen schrijvers en columnisten van de krant aan het woord. Ze krijgen vrij spel. Sommigen vertellen een persoonlijk verhaal over de onderwerpen waarover ze schrijven, anderen geven een meer geschiedkundig of wetenschappelijk college.
Zo vertelt Joël Broekaert hoe een wedstrijd van een chipsfabrikant ervoor zorgde dat hij zijn eerste stappen als culinair recensent wist te zetten. Ellen Deckwitz legt in fraaie bewoordingen uit hoe ze, via teksten van Kurt Cobain en Tori Amos en de gesprekken van haar ouders, verslingerd raakte aan poëzie, Beatrice de Graaf geeft een overzicht van de berichtgeving over terrorisme in de Nederlandse persgeschiedenis. En Marcel van Roosmalen legt uit waarom hij eigenlijk een hekel aan feestjes heeft. Met verdere bijdragen van Robbert Dijkgraaf, Arjen van Veelen en Lotfi El Hamidi viert NRC een heerlijk divers feestje, waarin persoonlijke anekdotes en grote onderwerpen elkaar mooi afwisselen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief