Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Podcast van de week: Opvliegers

  •  
16-11-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Opvliegers
Elles de Bruin doorbreekt de taboes rond de overgang.
In de eerste aflevering van Opvliegers is een audiofragment te horen waarin Linda de Mol bij Pauw & Witteman uitlegt waarom de Linda geen aandacht aan de overgang besteedt. ‘Niet echt een sexy onderwerp’, legt ze uit. Opvliegers, een podcast van Omroep MAX en NPO Radio 1, pleit voor een eind aan het taboe rond de menopauze.
Presentatrice Elles de Bruin (Meldpunt!, Recht van spreken) vertelt over de manier waarop de overgang haar leven veranderde. Openhartig heeft ze het over zaken als opvliegers, stemmingswisselingen en geheugenverlies. Daarnaast spreekt De Bruin met vrouwen als Isa Hoes en Yvonne van den Hurk over de manier waarop zij met de menopauze omgaan, en gaat ze in gesprek met artsen en psychologen over de medische kant ervan.
Het mooie aan de verhalen in Opvliegers is dat steeds blijkt hoeveel situaties herkenbaar zijn. Zo stuurt De Bruin een hoopgevende boodschap naar een enorme groep (in Nederland wonen 2 miljoen vrouwen van tussen de 45 en de 60 jaar): je staat er niet alleen voor.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief