Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Podcast van de week: NRC tussen de regels

  •  
27-06-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
262 keer bekeken
  •  
TussenDeRegels

© NRC

NRC-boekenchef Michel Krielaars maakt in een speciale zomerreeks duidelijk waarom Shakespeare in tijden van podcasts nog steeds relevant is.

In NRC tussen de regels wordt al ruim twee jaar literatuur besproken in afleveringen waarin boekenchef Michel Krielaars gasten interviewt over bekende boeken. Deze zomer pakt de podcastserie het iets anders aan: zes afleveringen lang richt Krielaars zich volledig op het werk van William Shakespeare.

Iedere aflevering beslaat een onderdeel van de beroemdste toneelschrijver aller tijden. Zo vertelt Gijs Scholten van Aschat over het leven van Shakespeare, richt hoogleraar Ton Hoenselaars zich op zijn koningsdrama’s en vertelt theaterrecensent Joyce Roodnat over de tragedies. Fijn aan deze zomerserie van Tussen de regels is dat de gesprekken over Shakespeare met gepaste bewondering plaatsvinden, maar dat er geen sprake is van blinde adoratie. Romeo & Juliet blijft niet zonder kritiek, en ook de manier waarop Shakespeare over vrouwen schreef wordt stevig besproken.

Maar ondanks de kritische noten maakt Tussen de regels in deze reeks absoluut duidelijk, zowel voor leek als kenner, waarom Shakespeare zo’n grote vernieuwer was, en waarom zijn vierhonderd jaar oude teksten zelfs in een podcast overeind blijven.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief