Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Podcast van de week: Het Klokhuis - Onmisbare uitvindingen

  •  
03-08-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
359 keer bekeken
  •  
Het klokhuis
Het klassieke kinderprogramma slaagt ook als podcast.
Op zoek naar een podcast om de kinderen zoet te houden op de achterbank terwijl je naar je vakantieadres rijdt? De Onmisbare uitvindingen-reeks van Het Klokhuis biedt uitkomst. Presentatrice Geerke Catshoek legt die uitvindingen uit aan sidekick en muzikant Bart Rijnink. En dat allemaal op een manier die voor ouders net zo leuk is als voor kinderen.
Het duo gaat in op uitvindingen als de wc, de tijd en het paspoort. Catshoek presenteert het onderwerp van de twintig minuten durende afleveringen steevast als een raadsel, waarop Rijnink het antwoord ook steevast niet weet. Vervolgens zijn er geschiedenislessen, cijfers en weetjes, die ons leren waarom die uitvindingen daadwerkelijk onmisbaar zijn.
De guitige, ongedwongen sfeer zorgt ervoor dat Onmisbare uitvindingen verandert van een droge uiteenzetting in een even grappige als informatieve podcast voor kinderen van rond de tien jaar, met hier en daar wat knipogen voor de oudere luisteraars. De verschillende rubrieken worden aan elkaar gekoppeld door aanstekelijke jingles van Rijnink, die per aflevering ook nog eens twee liedjes over het hoofdonderwerp zingt. Vooral zijn treurlied voor kinderen die geboren zijn op een schrikkeldag is hilarisch. Met Onmisbare uitvindingen giet Het Klokhuis de klassieke formule van het tv-programma op geslaagde wijze in podcastvorm.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief