Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Podcast van de week: Dr. Bones

  •  
27-09-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
83 keer bekeken
  •  
Podcast Dr. Bones
De opmerkelijke geschiedenis van serieleugenaar Peter B.
Met de slogan ‘I open corpses to close cases’ op zijn visitekaartje beweerde Peter B. forensisch patholoog te zijn. Hij werd ingevlogen om lichamen te identificeren na vliegrampen, gaf les op de politieacademie én werd aangenomen bij de GGD. B. blijkt zijn diploma’s en ervaringen echter uit de duim gezogen te hebben.
In Dr. Bones, vernoemd naar de bijnaam die B. zichzelf gaf, proberen journalisten Hansje van de Beek en Michelle Salomons zijn web van leugens te ontrafelen. Het duo vraagt zich af hoe het kan dat B. met een cv vol verzinsels bij grote internationale organisaties en de Nederlandse overheid aan de slag kon.
Uit dat onderzoek blijkt dat de hoofdpersoon al van jongs af aan de wildste verzinsels als waarheid presenteerde. Zo zou hij mee hebben gedaan aan de Davis Cup en tijdens een stationering in Afghanistan een bombardement hebben overleefd. Bij de driedelige podcast van Argos val je van de ene verbazing in de andere, waarbij de ene leugen alleen maar kan worden toegedekt met de volgende.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief