Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Podcast van de week: De kleine remedie

  •  
18-05-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
De kleine remedie
Peter Heerschop en Paul de Munnik beklimmen het podium van een leeg theater.
Foto credit: De Kleine Komedie
Wat doe je als artiest wanneer de coronacrisis je dwingt een dikke streep door alle geplande optredens in je agenda te zetten? Peter Heerschop en Paul de Munnik trokken tóch theater De Kleine Komedie in, om met Malou Holshuijsen De kleine remedie op te nemen. Vanuit de lege zaal belt Heerschop met artiesten, zingt De Munnik, en brengen columnisten hun kijk op de nieuwe realiteit.
Dat klinkt wellicht wat aan de serieuze kant, maar de interviews van Heerschop - die naar eigen zeggen onder andere ‘empathie’ en ‘subtiliteit’ als tweede en derde naam heeft - ontsporen heerlijk. De cabaretier kruipt bij vlagen in zijn rol als de kleinzerige allemansvriend die hij in Jeuk speelt, wanneer hij aangeeft dat iedere gast, van Guus Meeuwis tot Bert Visscher, ‘een van zijn beste vrienden is’. Holshuijsen heeft de rol van de regisseur die Heerschop in de toom probeert te houden, die ze met verve invult.
Maar De kleine remedie biedt niet alleen luchtig vermaak: columns van onder anderen Theodor Holman en Roos Schlikker zorgen voor een mooi contrast. En dan zijn er ook nog eens Paul de Munniks schitterende odes, met covers van grootheden in de kleinkunst als Maarten van Roozendaal (‘Mooi’) en Bram Vermeulen (‘Eén goede reden’). Zolang de deuren van de theaters gesloten blijven, biedt De kleine remedie een fraai alternatief.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief