Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Podcast van de week: De gestolen kinderen

  •  
01-08-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
870 keer bekeken
  •  
WORDPRESS-PODCAST-De-gestolen-kinderen-1

© Trouw

Trouw-journalist Petra Vissers ontdekt de hartverscheurende verhalen achter buitenlandse adopties.

Mirjam werd in 1972 geadopteerd door Nederlandse ouders, maar ze raakte in de loop der jaren steeds nieuwsgieriger naar haar biologische familie in Chili. Decennia later ontmoet ze haar - zo vermoedt ze - broers en zus in haar geboorteland, maar al snel slaat de twijfel toe: is dit haar echte familie? Ze doet een DNA-test, die haar twijfels bevestigt.

In De gestolen kinderen duikt Trouw-journalist Petra Vissers, via het verhaal van Mirjam, in de wereld van de schimmige buitenlandse adopties. Daarmee trekt ze een beerput van jewelste open, die onder andere leidt tot een confrontatie met de 89-jarige Truus Kuijpers, die een opvanghuis in Santiago runde en beschuldigd werd van kinderroof. Dat gesprek, zonder al te veel weg te geven, is een van de grootste boosmakers die we ooit in een podcast hebben gehoord.

Het zal maar een fractie van de frustratie zijn die Mirjam en de andere mogelijke slachtoffers van kinderroof gevoeld moeten hebben. De gestolen kinderen is bij tijd en wijlen ongemakkelijk om te luisteren, maar vertelt een zeer belangrijk verhaal.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief