Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Podcast van de week: De diamantroof

  •  
02-07-2024
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
269 keer bekeken
  •  
Maaike-Sandra-KLEINE

© Matthijs Meulblok / WNL

Een knappe samenvatting van de grootste diamantroof uit de Nederlandse geschiedenis en de jarenlange nasleep daarvan.

Een van de agenten die de verdachten van de grootste diamantroof in de Nederlandse geschiedenis dagenlang afluisterde moest vaak denken aan Das Leben der Anderen. Net als de Stasi-agent in die film voelde hij zich steeds nader betrokken bij de mannen die hij hoorde praten, en lachte hij om hun volkse Amsterdamse humor.

Het is een spagaat waarin een groot deel van de hoofdpersonen van De diamantroof, een podcast van WNL-journalisten Maaike Timmerman en Sandra van den Heuvel, zich bevindt. Aan de ene kant horen we een verslag van een overval waarbij er met een vuurwapen gedreigd wordt; aan de andere kant is er de romantiek van een zorgvuldig geplande beroving.

Het verslag van de roof, die in 2005 op Schiphol plaatsvond, en vooral de jarenlange nasleep ervan, zorgen voor een true-crime-verhaal met behoorlijk veel onverwachte wendingen. De diamantroof verplaatst zich in het perspectief van zowel overvaller als agent en biedt daarmee een knap verslag van de zaak.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief