Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Podcast luistertips: Thierry Baudet en het niveau van Argentinië

  •  
28-06-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
30 minuten rauw
Welke podcasts moet je deze week gehoord hebben? De Lagarde spit door het enorme aanbod en brengt wekelijks vijf afleveringen die de moeite waard zijn. Deze week onder meer een WK-update en een dramatisch puberdagboek.
Journalist Ties Joosten schreef voor onderzoeksplatform Follow the Money een artikel over het Rotterdamse bedrijf GroenCollect, waarvoor bijstandsgerechtigden rattenplagen en afvalproblemen proberen op te lossen. De fiscus staat de groei van het bedrijf echter in de weg. Frederique de Jong leest het artikel voor en bespreekt het vervolgens met de schrijver zelf.
 
De veertiende dagelijkse WK-update van Neutrale Kijkers Yordi Yamali en Peter Buurman. Ze blikken terug op de meest dramatische wedstrijd tot nu toe: Argentinië tegen Nigeria. Aan de ene kant hoopten de liefhebbers op het moment waarop Lionel Messi eindelijk opstond, terwijl de liefhebbers van de underdog hoopten op punten voor Nigeria. De fans van Messi trokken aan het langste eind.
 
De leden van het team dat verantwoordelijk is voor de research van het Britse quizprogramma QI vertellen over de beste feitjes die ze hebben ontdekt. Deze week komen ze live vanuit Melbourne, waar ze vertellen over entertainment in de eerste helft van de vorige eeuw: shows met vliegtuigcrashes, leeuwen en dynamiet.
 
Ruud de Wild ontvangt Forum voor Democratie-voorman Thierry Baudet. In een half uur bespreken ze of de publieke omroep echt zo links is, de scheiding van de ouders van de politicus en of Baudet daadwerkelijk zo elitair is.
 
Toosje Hendriksen duikt in een dagboek dat ze tijdens haar puberjaren schrijft. Het gaat voornamelijk over Kees, die er voor haar neus met ‘een stortbaksnol’ vandoor ging. En dan zijn Bert en Bram ook nog eens in het spel. De bloedserieus bedoelde notities zorgen voor hilariteit bij het publiek in de zaal.
 
Luister ook iedere week naar De Lagarde Radio, de podcast over series en tv. Vrijdagnacht rond 4:30 op NPO Radio 1 en op onder meer delagarde.nl/podcast en Apple Podcasts.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief