Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Perfect Addiction: het perfecte broddelwerk

  •  
24-03-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
451 keer bekeken
  •  
Perfect Addiction
Film over bokstrainer die haar lover traint om wraak te nemen op haar ex is een suffe, zoetsappige exercitie.
Films met het woord perfect in de titel zijn bijna nooit perfect. Dat is bijna een wetmatigheid. Zie The Perfect Storm (2000): ja, de storm was perfect, maar de film allesbehalve. Of Pitch Perfect (2012): een komedie over een koor waar lang niet iedereen beschikt over de ‘perfecte zangpitch’ uit de titel. Perfect Addiction draait om een MMA-vechter (Kiana Madeira uit de Fear Street -films speelt Sienna Lane). Het woord perfect draait hier misschien aanvankelijk om Lane’s ogenschijnlijk smetteloze leventje. Zo heeft ze de grote eer om haar lover en vechttalent Jax (Matthew Noszka) te mogen trainen.
Totdat ze erachter komt dat Jax een affaire heeft met Sienna’s zusje. Vanaf dat moment draait Perfect Addiction om de perfecte wraak. Sienna besluit Kayden (Ross Butler uit 13 Reasons Why ) te trainen. De nieuwe protegé van de vechttrainer heeft net een groot gevecht van Jax verloren en heeft dus allerlei redenen om hem de volgende keer in de ring te vermorzelen. Samen vormen ze een twee-eenheid terwijl er in amoureuze zin al snel iets tussen de twee opbloeit. De rest laat zich wel raden: Perfect Addiction doet geen poging een film te zijn die een plek zal opeisen in de hall of fame van speelfilms.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Sterker nog: Perfect Addiction , gebaseerd op het gelijknamige coming-of-age-boek van Claudia Tan, doet geen enkele moeite om de kijker te provoceren of inspireren. Zie bijvoorbeeld hoe Sienna haar ex omschrijft: 'Hij was een vechter en een lover, en dat is een slechte combinatie.' Of wanneer Sienna aanbiedt om Kayden te filmen en haar ervaring met Jax omschrijft: 'Ik weet hoe hij denkt, traint, en vecht.' Kortom, de weinig verheffende personages hebben ook nog eens weinig diepzinnigs te melden. Jammer: dit soort young-adult-films mogen best een paar tikkeltjes rauwer en uitdagender zijn.
Perfect Addiction, vanaf 24 maart 2023 bij Amazon Prime Video
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief