Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Penny Dreadful krijgt een spin-off

  •  
01-11-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Penny Dreadful: City of Angels
Een nieuwe cast en een nieuwe setting, maar bedenker John Logan blijft achter de schermen betrokken.
De fans van Penny Dreadful waren enorm teleurgesteld toen zender Showtime na het derde seizoen toch redelijk onverwacht een einde maakte aan de serie, maar er komt nu een soort van vervolg in de vorm van een spin-off getiteld City of Angels. De doorstart zal zich straks afspelen in het Los Angeles van de jaren dertig en focust zich onder meer op Mexicaanse folklore en de sociale onrust uit die tijd. Penny Dreadful-bedenker John Logan (Skyfall) treedt aan als scenarist en producent. Hij belooft met City of Angels de mythologie van de originele serie verder uit te bouwen, maar dit keer met een 'sociaal geweten' en wat meer 'historisch verantwoord'. Penny Dreadful was een op pulp gerichte horrorserie met allerlei personages (Dorian Gray, Mina Harker) uit de gotische literatuur.
Penny Dreadful: City of Angels moet in 2019 in productie gaan. Ondertussen kun je op Netflix de drie seizoenen van het originele Penny Dreadful nog eens terugkijken.
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief