Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Peacemaker S01E01-03: bot instrument met een klein hartje

  •  
12-03-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
80 keer bekeken
  •  
Peacemaker
Peacemaker was niet het meest sympathieke lid van The Suicide Squad. Nu krijgt hij een tweede kans.
Foto credits: WarnerMedia
Een van de meest waardevolle eigenschappen die je als acteur kunt hebben is het vermogen om om jezelf te kunnen lachen. Zeker wanneer je eruitziet zoals John Cena. De voormalig professioneel worstelaar begon zijn acteercarrière als dertien-in-een-dozijn-actieheld, maar speelde zichzelf pas echt in de kijker met zijn kleine, maar memorabele rol als één van de vaste slippertjes van Amy Schumer in Trainwreck : Steven, een man met enorme spierballen – ‘het is alsof je een ijssculptuur neukt’ – die niet al te snugger is, maar wel een klein hartje heeft.
Diezelfde elementen komen glorieus samen in zijn rol van superheld Peacemaker, die aan het einde van The Suicide Squad  (2021) – ook te zien bij HBO Max - voor dood werd achtergelaten. Uiteindelijk vallen de fysieke verwondingen mee. ‘Je bent neergeschoten én er viel een gebouw op je, en het enige dat we moesten vervangen was je sleutelbeen’, zegt de verpleegster dan ook verrast.
Peacemaker
Maar al snel blijken de gebeurtenissen in The Suicide Squad  wel hun psychologische sporen te hebben achtergelaten. In de film was Peacemaker, op z’n zachtst gezegd, niet het meest sympathieke lid van de Suicide Squad. Hij was vooral een bot instrument dat, bij gebrek aan eigen ideeën, altijd klakkeloos de bevelen van directrice Amanda Waller (Viola Davis) uitvoerde, hoe moreel bedenkelijk deze ook waren. ‘Ik heb een eed gezworen om vrede te brengen, ongeacht het aantal mensen dat ik daarvoor moet vermoorden.’
Peacemaker
Eenmaal ontslagen uit het ziekenhuis ontdekt Peacemaker dan ook dat eigenlijk niemand hem aardig vindt. Behalve misschien Vigilante (Freddie Stroma, UnREAL ), en Eagly, zijn troeteladelaar. Zijn nieuwe team staat in ieder geval niet te springen om met hem samen te werken. Emilia Harcourt (Jennifer Holland) en John Economos (Steve Agee) zien deze nieuwe opdracht als straf omdat ze zich in The Suicide Squad  tegen Waller keerden, teamleider Murn (Chukwudi Iwuji) heeft zelf een slechte reputatie die hij te boven moet zien te komen. Zelfs Peacemakers vader (Robert Patrick, Terminator 2 ) is zijn zoon liever kwijt dan rijk, maar aangezien zijn vader een neonazi is met als bijnaam White Dragon is het de vraag hoe rouwig je daarom moet zijn. Alleen collega Leota Adebayo (Danielle Brooks, Orange Is the New Black ) is enthousiast dat ze zich eindelijk in situaties mag begeven waar ze beschoten kan worden.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Peacemaker
Voor een geslaagde mix van humor en ultrageweld weten we inmiddels wel dat we bij James Gunn ( The Suicide Squad , Guardians of the Galaxy ) aan het juiste adres zijn. Altijd al willen weten hoe iemand eruitziet wanneer deze door sonische golven wordt opgeblazen? Nu is je kans! Maar in Peacemaker  toont hij ook zijn gevoelige kant.
Peacemaker S01, vanaf 8 maart 2022 op HBO Max
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief