Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Patty S01E01-02: prima gecast, speels portret van BN'er

  •  
18-02-2024
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
810 keer bekeken
  •  
Patty 09 065©MDB23

© Mark de Blok / Videoland

Het leven van de zangeres en televisiepresentatrice, vol hoogte- en dieptepunten, blijkt zich uitstekend te lenen voor een televisiedrama.

‘Gewoon overal ja op zeggen, dat is mijn kracht.’ In de openingsscène van Patty blikt Patty Brard (Eva van de Wijdeven) terug op haar leven. Het is 2012, en Brard staat op het punt om bij Sterren springen op zaterdag van de duikplank te springen. Het blijkt zo’n moment vol adrenaline, waarop je je leven overdenkt. Dus mijmert Brard over haar vier huwelijken; over hoe ze miljonair werd, failliet ging en weer miljonair werd. Ze was ‘uitzinnig gelukkig’ maar stond ooit ook met een pot pillen in haar handen.

Regisseurs Will Koopman en Reinier Smit schakelen in Patty voortdurend tussen Brards gelukzalige en tragische momenten en tussen heden en verleden. Zo tonen ze hoe Brard in de jaren 60 met haar gezin vanuit Suriname naar Nederland verhuist. ‘Bye bye tropische idylle, hello Hollandse hartelijkheid’, verzucht Brard in de voice-over. Niettemin blijft ze vastberaden om iets van haar leven te maken, onder meer geïnspireerd door de televisie in de woonkamer, die ‘had iets magisch’. Holly Mae Brood speelt Brard in deze periode van haar leven: ze geeft haar personage vooral vorm met een aanstekelijke vurigheid.

Patty 17 002 ©MDB23

© Mark de Blok / Videoland

De jonge Brard, een onvervalste wervelwind, gaat recht op haar doel af, wordt onderdeel van meidengroep Luv’ en krijgt een relatie met Ron Brandsteder (een intrigerende rol van Chris Peters). De oudere Brard, gespeeld door Van de Wijdeven, oogt bedachtzamer, maar ook kwetsbaar. Het is mooi hoe de actrices elkaar in elkaars spel aanvullen. Het is alleen spijtig dat Patty door al dat intense terugblikken iets te veel leunt op de voice-over. Gelukkig maakt Brards welbekende ordinaire humor (‘Ik heb drie lagen corrigerend ondergoed aan, wil je me dood hebben?’) weer een hoop goed.

Patty S01, vanaf zondag 18 februari 2024 in zijn geheel (vijf afleveringen) op Videoland.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief