Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Patriot Act with Hasan Minhaj S06E01: Minhaj op dreef

  •  
17-05-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Patriot Act
Sympathieke komiek ageert op scherpzinnige wijze tegen de huisjesmelker.
Ineens verscheen er in maart een bericht van komiek Hasan Minhaj: zijn satireshow Patriot Act was uitgesteld in verband met de coronacrisis. Twee maanden later presenteert hij alsnog het zesde seizoen, zonder publiek maar met een flinke dosis bevlogenheid. Want in deze tijden is er een hoop om tegen te ageren, zoveel is duidelijk. De eerste aflevering staat in het teken van de crisis tijdens of na de crisis: de penibele situatie rondom huurders in de Verenigde Staten. Miljoenen mensen zijn ontslagen en kunnen dientengevolge de huur niet meer betalen. Zodoende dreigen ontelbare huisuitzettingen en erger.
Want, zo legt Minhaj uit: als huurders hun huis worden uitgezet en verhuurders geen huur meer ontvangen, dan dreigen de woningen te worden opgekocht door vastgoedinvesteerders die opereren op Wall Street. Dat zijn genadeloze en gewetenloze bedrijven die geen piëteit hebben voor wanhopige huurders. Wie overigens bezwaar aantekent en verhuurders treft in de rechtszaal, komt rechtsom of linksom op een zwarte lijst te staan. En wie tegen zijn verhuurder klaagt over nalatigheden kan ook zomaar op straat komen te staan – dat is goedkoper dan een loodgieter of timmerman inhuren om achterstallig onderhoud te verrichten.
Buiten kijf staat dat het huurdersprobleem al nijpend was voor de coronacrisis. Maar het is belangrijk dat Minhaj dit onderwerp opnieuw voor het voetlicht brengt, omdat het miljoenen Amerikanen aangaat - ook in Nederland manifesteert overigens dit soort problematiek. De serieuze toon van de aflevering bemoeilijkt evenwel het brengen van humor. Er zijn geestige momenten, zoals wanneer Minhaj grapt over een huurder die zijn appartement onderverhuurde aan een persoon die een orgie organiseerde. Maar Patriot Act is ditmaal een buitengewoon pijnlijke kijkervaring. Misschien ook wel broodnodig, omdat er momenteel niet zoveel te lachen valt. Hoe dan ook is Minhaj opnieuw op dreef en een luis in de pels van de huisjesmelker.
Patriot Act with Hasan Minhaj S06, vanaf 17 mei 2020 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief