Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Patrick Melrose: teaser voor nieuwe miniserie

  •  
05-01-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Patrick Melrose
In Patrick Melrose speelt Benedict Cumberbatch een zelfingenomen alcoholist met weinig sociale vaardigheden.
De miniserie is een passieproject van de Sherlock -acteur, die met zijn vertolking van Patrick Melrose een langgekoesterde droom in vervulling ziet gaan. De serie is namelijk een adaptatie van de semi-autobiografische boeken van Edward St Aubyn, waar hij een groot fan van is. Cumberbatch treedt daarom ook nog eens zelf aan als producent van de tv-verfilming. In de serie beleeft Patrick Melrose een traumatische jeugd, gevolgd door verslavingen aan drank en drugs. Desondanks weet hij (geholpen door zijn gevoel voor humor) toch door te dringen tot de Britse upper class. Hugo Weaving (The Matrix) en Jennifer Jason Leigh ( Atypical ) zijn te zien als de ouders van Melrose. De adaptatie van de boeken was in handen van David Nicholls (Far From The Madding Crowd). In totaal schreef St Aubyn vijf boeken over Melrose en elk boek krijgt een eigen aflevering.
Patrick Melrose is een coproductie van de Britse zender Sky Atlantic en de Amerikaanse zender Showtime. De serie gaat nog dit jaar in première, maar of hij ook naar Nederland komt is nog niet bekend.
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief