Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Overzicht: nieuwe films en series op Netflix

  •  
24-11-2022
  •  
leestijd 5 minuten
  •  
174 keer bekeken
  •  
Knives Out
Welke films en series komen komen binnenkort naar Netflix? Een overzicht van de aangekondigde titels.
Dit weekend...
Blood & Water S03 (vrijdag 25/11, Netflix) Zuid-Afrikaans tienerdrama waarin een jonge vrouw de verdwijning van haar oudere zus nog eens goed onder de loep neemt en vervolgens belandt in een web van leugens en intriges.
Ghislaine Maxwell: Filthy Rich (vrijdag 25/11, Netflix) Documentaire over de rechtszaak tegen Ghislaine Maxwell, een van de handlangers van zedendelinquent Jeffrey Epstein, met verhalen van de overlevenden. Lees de recensie.
The Last Dolphin King (vrijdag 25/11, Netflix) Documentaire over het leven en de carrière van de beroemde Spaanse dolfijnentrainer José Luis Barbero, en de gebeurtenissen die hebben geleid tot zijn vermeende zelfmoord in 2015.
The Lost Patient (vrijdag 25/11, Netflix) Franse misdaadfilm over een man die in een coma belandde in de nacht dat zijn hele familie werd vermoord. Eenmaal weer wakker probeert hij met een psychiater de waarheid te ontrafelen.
Khakee: The Bihar Chapter (vrijdag 25/11, Netflix) Misdaadserie die zich afspeelt in het oosten van India, over een agent die jaagt op een meedogenloze crimineel en zijn weg moet vinden in een morele strijd rondom corruptie.
Korea No. 1 (vrijdag 25/11, Netflix) Koreaanse realityshow waarin beroemdheden Yoo Jae-suk, Lee Kwang‑soo en Kim Yeon-Koung door het land reizen en leren van de beste meesters in een poging om zo nummer een te worden.
 
Na het weekend...
Crime Scene: The Texas Killing Fields (dinsdag 29/11, Netflix) Documentaire waarin een overwoekerd veld en een deel van een snelweg een reeks moorden met elkaar verbinden. De rouwende families zoeken naar antwoorden.
Romesh Ranganathan: The Cynic (dinsdag 29/11, Netflix) Netflix-special van de Britse komiek Romesh Ranganathan, ook de presentator van het BBC-programma The Ranganation , die onder meer vertelt over zijn drie kinderen.
My Name Is Vendetta (woensdag 30/11, Netflix) Uit Italië afkomstige actiefilm waarin een voormalige huurmoordenaar samen met zijn dochter moet vluchten als zijn oude vijanden zijn vrouw en zijn zwager van het leven beroven.
A Man of Action (woensdag 30/11, Netflix) Door ware feiten geïnspireerde dramafilm over een Spaanse anarchist (gebaseerd op Lucio Urtubia) die zich met een ingenieus uitgedachte vervalsingsoperatie richt op een grote bank.
Christmas Full of Grace (woensdag 30/11, Netflix) Braziliaanse komediefilm over een man die ontdekt dat zijn partner vreemdgaat. Hij ontmoet een levendige vrouw die zich tijdens het kerstdiner voordoet als zijn nieuwe vriendin.
Take Your Pills: Xanax (woensdag 30/11, Netflix) Documentaire over hoe geneesmiddelen voor sommige mensen een groot gevaar vormen. Vaak voorgeschreven angstremmers worden onderzocht door gebruikers en door experts.
Snack vs. Chef (woensdag 30/11, Netflix) Competitieve realityshow waarin twaalf chefs al hun kennis aanboren om klassieke snacks na te maken en vervolgens zelf een nieuwe snack te bedenken, waarmee ze geld kunnen winnen.
Dead End (donderdag 01/12, Netflix) Poolse thrillerserie waarin een groep carpoolers per ongeluk van auto wisselt met een bankrover. Deze zet daarna de achtervolging in om het gestolen geld in de kofferbak terug te krijgen.
Troll (donderdag 01/12, Netflix) Fantasyfilm uit Noorwegen over een gigantisch wezen in de bergen dat koers zet richting Oslo. Een paleontoloog (Ine Marie Wilmann uit Furia ) moet hem een halt toeroepen. Bekijk de trailer.
The Masked Scammer (donderdag 01/12, Netflix) Documentairefilm over de misdaden van een Franse meesteroplichter die de rijke elite miljoenen afhandig maakte. Zijn slachtoffers en zijn medeplichtigen komen aan het woord.
Qala (donderdag 01/12, Netflix) Muzikale dramafilm uit India over een zangeres die wordt achtervolgd door haar verleden, terwijl ze tegelijk om moet gaan met haar eigen succes, haar twijfels, en de minachting van haar moeder.
Archer S13 (donderdag 01/12, Netflix) Laatste seizoen van de komische animatieserie over spion Sterling Archer (H. Jon Benjamin), die een nieuwe baas heeft gekregen. De overleden Jessica Walter is helaas niet langer te horen.
 
Aangekochte films, specials en docu's (onder voorbehoud)...
Cloaca (zaterdag 26/11, Netflix) Tragikomische dramafilm waarin vier studiegenoten na lange tijd door een samenloop van omstandigheden weer bij elkaar worden bracht en hun vriendschap op de proef gesteld zien worden.
Amazones (zaterdag 26/11, Netflix) Komische misdaadfilm over vier vriendinnen (met onder anderen Monic Hendrickx en Georgina Verbaan) die de eindjes niet langer aan elkaar kunnen knopen en de criminaliteit ingaan.
Hot Seat (zondag 27/11, Netflix) Recente thrillerfilm waarin een hacker (Kevin Dillon uit Entourage ) zich bevindt op een stoel met een bom. Mel Gibson speelt een man van de explosievenopruimingsdienst die te hulp schiet.
Knives Out (dinsdag 29/11, Netflix) Misdaadfilm waarin een detective (Daniel Craig) te midden van een excentrieke familie een moordmysterie probeert op te lossen. Het vervolg verschijnt volgende maand. Lees de recensie.
The Sixth Day (dinsdag 29/11, Netflix) Sciencefiction- en actiefilm over een familieman (Arnold Schwarzenegger) die ontdekt dat een megalomane miljardair (Tony Goldwyn uit Scandal ) hem illegaal heeft weten te klonen.
The Godfather Part I en II (donderdag 01/12, Netflix) Misdaadklassiekers van regisseur Francis Ford Coppola, waarin Michael (Al Pacino) gedoemd blijkt om in de voetsporen van zijn criminele vader (Marlon Brando) te treden.
Basic Instinct 2 (donderdag 01/12, Netflix) Paul Verhoeven-loos vervolg waarin auteur en mogelijke seriemoordenaar Catherine Tramell (Sharon Stone) in Londen betrokken raakt bij een auto-ongeluk met dodelijke afloop.
Pulp Fiction (donderdag 01/12, Netflix) Non-lineaire misdaadklassieker van Quentin Tarantino die een aantal pulpverhalen (gangster neemt vriendin van zijn baas mee uit, bokser moet expres neergaan) met elkaar verbindt.
Familieweekend (donderdag 01/12, Netflix) Komische film waarin een rijke weduwe (Derek de Lint) aankondigt opnieuw te gaan trouwen, tot grote schrik van zijn kinderen (Dirk Zeelenberg, Jelka van Houten en Tim Haars).
Soul Men (donderdag 01/12, Netflix) Muzikale filmkomedie met een van de allerlaatste rollen van komiek Bernie Mac. Hij en Samuel L. Jackson spelen twee soul-zangers met een hekel aan elkaar die samen op roadtrip gaan.
Colette (donderdag 01/12, Netflix)  Biografische dramafilm waarin de Franse schrijfster Colette (Keira Knightley) zich aan het eind van 19e eeuw vestigt in Parijs, waar haar man (Dominic West) de credits krijgt voor haar boek.
Taxi (donderdag 01/12, Netflix) Franse actiefilm van schrijver en producent Luc Besson waarin een hippe taxichauffeur een agent zonder rijbewijs moet helpen. Oscarwinnares Marion Cotillard heeft een bijrol als zijn vriendin.
 
Nooit meer kijktips missen? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief! Elke vrijdag de nieuwe series en films in je inbox. Meld je hier aan.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief