Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Overzicht: nieuwe series en films op Netflix

  •  
30-09-2021
  •  
leestijd 6 minuten
  •  
62 keer bekeken
  •  
Fifty Shades Freed
Welke films en series komen komen binnenkort naar Netflix? Een overzicht van de aangekondigde titels.
Dit weekend...
Maid (vrijdag 01/10, Netflix) Waargebeurde miniserie over een alleenstaande jonge moeder (Margaret Qualley) die aan de slag gaat als schoonmaakster. Qualley is te zien met haar echte moeder Andie MacDowell. Lees de recensie.
The Killing (vrijdag 01/10, Netflix) Deense politieserie met Sofie Gråbøl als rechercheur Sarah Lund, die met haar partner onderzoek doet naar de dood van een 19-jarig meisje dat werd verkracht en vermoord. Lees de recensie.
Follow the Money (vrijdag 01/10, Netflix) Deense misdaadserie waarin er een lijk wordt gevonden in de buurt van een windmolenpark. Het spoor leidt vervolgens naar invloedrijke mensen in de financiële wereld. Bekijk de trailer.
Blackspace (vrijdag 01/10, Netflix) Israëlische thrillerserie over een aanslag op een school, gepleegd door gemaskerde mannen. De leerlingen in het gebouw communiceren met elkaar via versleutelde app-berichten. Lees de recensie.
The Legacy (vrijdag 01/10, Netflix) Deens familiedrama van de producenten van Borgen en The Killing, over vier kinderen die na de dood van hun moeder veel onenigheid krijgen over de verdeling van haar erfenis. Bekijk de trailer.
Forever Rich (vrijdag 01/10, Netflix) Thrillerfilm van regisseur Shady El-Hamus (De Libi) over een rapper (Jonas Smulders) die na een beroving zint op wraak, maar daarmee wel zijn gehele carrière op het spel zet. Bekijk de trailer.
The Guilty (vrijdag 01/10, Netflix) Amerikaanse remake van een Deense thrillerfilm , nu met Jake Gyllenhaal als de medewerker bij de alarmcentrale die een vrouw aan de lijn heeft die in levensgevaar lijkt te verkeren. Bekijk de trailer.
Oats Studios (vrijdag 01/10, Netflix) Verzameling van korte sciencefictionfilms uit de koker van de Zuid-Afrikaanse Neill Blomkamp (regisseur van District 9), met onder anderen Sharlto Copley en Sigourney Weaver. Lees hier meer.
Seinfeld (vrijdag 01/10, Netflix) Sitcom waarin komiek Jerry Seinfeld gestalte geeft aan een fictieve versie van zichzelf. Seinfeld bedacht de sitcom samen met Larry David, die later Curb Your Enthusiasm zou maken. Bekijk de trailer.
Paik’s Spirit (vrijdag 01/10, Netflix) Koreaanse talkshow gepresenteerd door culinair icoon Paik Jong-won, die samen met beroemde gasten aan tafel gaat zitten om onder het genot van een hapje en een drankje te praten over het leven.
Diana: The Musical (vrijdag 01/10, Netflix) Televisieregistratie van de succesvolle musical over het veelbewogen leven van prinses Diana (Jeanna de Waal), vorig jaar opgenomen in een publiekloos Longacre Theater. Bekijk de trailer.
Swallow (vrijdag 01/10, Netflix) Afrikaanse dramafilm over een jonge Nigeriaanse vrouw die in het Lagos van de jaren tachtig in grote problemen belandt, wanneer ze samen met een goede vriendin verzeild raakt in de drugssmokkel.
A Sinister Sect: Colonia Dignidad (vrijdag 01/10, Netflix) Documentaire over een sekte van Duitse christenen. Onder leiding van hun charismatische leider stichten ze een kolonie in Chili waar ze de lokale dictatuur ondersteunen.
The Seven Deadly Sins: Cursed by Night (vrijdag 01/10, Netflix) Japanse animatieserie waarin Meliodas en zijn vrienden opnieuw in actie moeten komen wanneer de huidige vrede bedreigd wordt door een sterk magisch verbond.
Scissor Seven S03 (zondag 03/10, Netflix) Komische animatieserie uit Azië over een kapper die ook werkt als huurmoordenaar. Hij lijdt aan geheugenverlies en komt vervolgens terecht in een brute oorlog tussen vijandige groeperingen.
 
Na het weekend...
On My Block S04 (maandag 04/10, Netflix) Komische dramaserie over een aantal tieners die opgroeien in een gevaarlijke buurt in Los Angeles, maar zich daar met veel gevoel voor humor staande weten te houden. Bekijk de trailer.
Escape the Undertaker (dinsdag 05/10, Netflix) Interactieve special waarin de worstelaar The Undertaker de mannen van The New Day heeft opgesloten in zijn spookhuis. De kijker mag proberen ze uit deze benarde situatie te krijgen.
Morten (dinsdag 05/10, Netflix) Politieke dramaserie met Peter Paul Muller als een politicus die de nieuwe premier van Nederland lijkt te gaan worden, totdat een geheim uit zijn verleden al zijn werk teniet dreigt te doen. Lees de recensie.
Remember You (dinsdag 05/10, Netflix) Misdaaddrama uit Thailand waarin een briljante rechercheur samen met een collega een zaak onderzoekt die erg dichtbij komt. Vervolgens raken ze verwikkeld in een gevaarlijk kat-en-muisspel.
Dave Chappelle: The Closer (dinsdag 05/10, Netflix) Zesde stand-up special voor Netflix van komiek Dave Chappelle (Chappelle’s Show). De voorstelling werd onlangs opgenomen voor Netflix in een theater in Detroit. Lees hier meer.
The Five Juanas (woensdag 06/10, Netflix) Mexicaanse dramaserie waarin vijf vrouwen die dezelfde moedervlek hebben op zoek gaan naar de waarheid omtrent hun verleden. Ze komen daarbij in aanraking met een machtige politicus.
Baking Impossible (woensdag 06/10, Netflix) Culinaire spelshow waarin de beste bakkers en ingenieurs samen moeten werken om eetbare creaties te maken die lekker moeten zijn en door een zogeheten ‘stresstest’ moeten komen.
Love Is Blind: Brazil (woensdag 06/10, Netflix) Het experimentele datingprogramma krijgt nu ook een Braziliaanse variant: lokale singles gaan op zoek naar liefde en verloven zich al voordat ze de andere persoon ontmoet hebben.
There’s Someone Inside Your House (woensdag 06/10, Netflix) Horrorfilm waarin een stel tieners op een middelbare school een gemaskerde moordenaar proberen te stoppen die tevens alle grote geheimen van de leerlingen onthuld.
Bad Sport (woensdag 06/10, Netflix) Documentaireserie met verhalen over waargebeurde misdaden in de sportwereld. Wereldwijde controverses en schandalen worden onderzocht aan de hand van verklaringen van de betrokkenen.
Sexy Beasts S02 (donderdag 07/10, Netflix) Datingshow waarin deelnemers voor aanvang door de beste make-upartiesten worden getransformeerd tot dieren en mythische wezens. Rob Delaney werd aangesteld als de presentator.
The Billion Dollar Code (donderdag 07/10, Netflix) Duitse dramaserie over de uitvinders van Terra Vision, de voorloper van Google Earth. Wanneer Google hen echter weigert credit te geven besluiten ze naar de rechter te stappen.
The Way of the Househusband (donderdag 07/10, Netflix) Japanse animatieserie waarin de legendarische yakuza Tatsu (bijnaam: de onsterfelijke draak) jaren na zijn verdwijning uit de onderwereld weer opduikt als doorsnee huisman.
The Ingenuity of the Househusband (donderdag 07/10, Netflix) Komische serie uit Japan met afleveringen die telkens een paar minuten duren. Een stoere man met talent voor taken in het huishouden gaat uiterst zorgvuldig te werk.
 
Aangekochte films, specials en docu's...
Wyatt Earp (vrijdag 01/10, Netflix) Epische western van Lawrence Kasdan (scenarist van Raiders of the Lost Ark) over het leven van de legendarische sheriff Wyatt Earp (gespeeld door Kevin Costner).
The Turning (vrijdag 01/10, Netflix) Horrorfilm gebaseerd op het boek dat ook de inspiratie was voor The Haunting of Bly Manor , met rollen voor Brooklynn Prince en Finn Wolfhard (Stranger Things).
Pet Sematary (vrijdag 01/10, Netflix) Verfilming van het boek van Stephen King (die uit de jaren tachtig) over een overleden kind dat op een mystieke begraafplaats komt te liggen en plots weer levend is.
The Conjuring 2 (vrijdag 01/10, Netflix) Horrorvervolg van James Wan (Saw) waarin Ed (Patrick Wilson) en Lorainne (Vera Farmiga) naar Londen reizen om een huis weer vrij te maken van een boze geest.
Ghost Ship (vrijdag 01/10, Netflix) Geflopte horrorfilm waarin een groep mensen (met Julianna Margulies uit The Good Wife) op zee stuit op een spookschip uit 1962, waar het aan boord niet pluis is.
Scary Stories to Tell in the Dark (vrijdag 01/10, Netflix) Horrorfilm waarin een stel kinderen eind jaren zestig stuiten op een boek vol enge verhalen. Guillermo del Toro was een van de scenaristen.
Anatomy (vrijdag 01/10, Netflix) Duitse horrorfilm waarin een studente (Franka Potente uit Lola Rennt) tijdens een autopsie stuit op een lichaam van iemand die ze vlak daarvoor nog had gezien.
The Truth About Franco (vrijdag 01/10, Netflix) Vijfdelige documentaireserie uit Duitsland, met een uitgebreid overzicht van het zeer turbulente en decennialange regime van Francisco Franco.
Love You to Death (vrijdag 01/10, Netflix) Op feiten gebaseerde televisiefilm met Marcia Gay Harden, waarin de perfecte relatie tussen een moeder en haar tienerdochter een gevaarlijke wending krijgt.
Fifty Shades Freed (woensdag 06/10, Netflix) Derde deel in de erotische trilogie, waarin Christian Grey (Jamie Dornan) en Anastasia Steele (Dakota Johnson) nu als getrouwd stel door het leven gaan.
Agatha Christie's Endless Night (woensdag 06/10, Netflix) Mysterieuze thriller naar het boek van Agatha Christie , waarin een arme man met zijn rijke nieuwe vrouw op een vervloekt stuk grond woont.
The Angry Silence (woensdag 06/10, Netflix) Britse dramafilm uit de jaren zestig over een fabriekswerker (Richard Attenborough) die kwaad bloed zet wanneer hij niet mee wil doen aan een staking.
 
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief