Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Overzicht: nieuwe films en series op Netflix

  •  
12-05-2022
  •  
leestijd 4 minuten
  •  
86 keer bekeken
  •  
Halloween
Welke films en series komen komen binnenkort naar Netflix? Een overzicht van de aangekondigde titels.
Dit weekend...
The Lincoln Lawyer (vrijdag 13/05, Netflix) Dramaserie gebaseerd op de boeken van auteur Michael Connelly, over een advocaat (Manuel Garcia-Rulfo) die werkt vanuit zijn auto. Neve Campbell vertolkt een bijrol. Lees de recensie.
Senior Year (vrijdag 13/05, Netflix) Filmkomedie over een tiener (Angourie Rice) die in een coma belandt en twintig jaar later wakker wordt als volwassen vrouw (Rebel Wilson). Ze wil weer terug naar school gaan. Lees de recensie.
New Heights (vrijdag 13/05, Netflix) Zwitserse dramaserie over een bedrijfsadviseur die de noodlijdende boerderij van zijn vader erft. Nu moet hij plots zijn verleden op het platteland en de toekomst van zijn familie onder ogen zien.
The Life and Movies of Erşan Kuneri (vrijdag 13/05, Netflix) Komische serie uit Turkije over een beroemdheid in de erotische cinema die nadenkt over zijn erfenis als filmmaker: hij wil zijn geluk gaan beproeven in andere genres.
Bling Empire S02 (vrijdag 13/05, Netflix) Realityserie over de levensstijl van de Aziatische en Amerikaans-Aziatische plezierzoekers die woonachtig zijn in Los Angeles. Ze gaan in de stad helemaal los met allerlei peperdure feesten.
 
Na het weekend...
Vampire in the Garden (maandag 16/05, Netflix) Japanse animatieserie over een wereld waarin vampiers en mensen lang geleden in harmonie leefden. Twee jonge meiden, een mens en een vampier, willen die vrede weer herstellen.
Servant of the People (dinsdag 17/05, Netflix) Satirische serie uit Oekraïne, van en met de huidige president Volodymyr Zelensky. Hij speelt een leraar die viral gaat met een filmpje en dan gekozen wordt tot president. Bekijk de trailer.
The Future Diary S02 (dinsdag 17/05, Netflix) Realityshow waarin vreemden elkaar leren kennen en een dagboek krijgen met het script van hun eigen liefdesverhaal. Kan dit leiden tot romantiek? De eerste vier episodes zijn te zien.
Katt Williams: World War III (dinsdag 17/05, Netflix) Eerste Netflix-special van komiek en acteur Katt Williams (Friday After Next), die gefilmd werd in Las Vegas. Hij praat onder meer over tekorten aan kip en de ‘war on drugs’.
Who Killed Sara? S03 (woensdag 18/05, Netflix) Mexicaanse misdaadserie waarin een man onterecht beschuldigd wordt van de moord op zijn zuster. Hij wil bewijzen dat hij erin wordt geluisd en zo de waarheid aan het licht brengen.
The Perfect Family (woensdag 18/05, Netflix) Spaanse komediefilm waarin Lucia in eerste instantie erg schrikt van de eclectische familie van de vriendin van haar zoon, maar nog niet weet wat voor invloed zij op haar gaan krijgen.
Toscana (woensdag 18/05, Netflix) Romantische dramafilm uit Denemarken over een kok die naar Toscane reist om het bedrijf van zijn vader te verkopen. Daar ontmoet hij een vrouw die hem een nieuwe blik op het leven verschaft.
Cyber Hell: Exposing an Internet Horror (woensdag 18/05, Netflix) Koreaanse docu over online chatrooms waar zedendelinquenten floreren dankzij uitbuiting en anonimiteit. De jacht op de exploitanten vereist veel vastberadenheid.
Love on the Spectrum US (woensdag 18/05, Netflix) Amerikaanse editie van een eerdere Australische realityshow. Jonge volwassenen op het autismespectrum betreden de wereld van het daten en er staan voor nieuwe uitdagingen.
A Perfect Pairing (donderdag 19/05, Netflix) Romantische komediefilm waarin een vrouw voor haar werk vanuit Los Angeles naar een Australische boerderij reist, en daar valt voor de charmes van een ruige en mysterieuze man.
The G Word with Adam Conover (donderdag 19/05, Netflix) Luchtige documentaire van komiek Adam Conover, die onderzoek wil doen naar de grote rol die de overheid speelt in het leven van de gemiddelde Amerikaanse burger.
The Photographer: Murder in Pinamar (donderdag 19/05, Netflix) Documentaire over de moord op de Argentijnse fotojournalist José Luis Cabezas. Deze misdaad zou vervolgens een politieke en financiële samenzwering onthullen.
Insiders S02 (donderdag 19/05, Netflix) Spaanse serie waarin twaalf mensen denken dat ze in de laatste castingronde van een realityshow zitten, maar in werkelijkheid al stiekem worden gefilmd en kans maken op een grote geldprijs.
Rodrigo Sant’Anna: I’ve Arrived (donderdag 19/05, Netflix) Special van de Braziliaanse komiek Rodrigo Sant’Anna, die onlangs te zien was in de sitcom Smother in Law. Hij vertelt persoonlijke anekdotes en speelt ook typetjes.
 
Aangekochte films, specials en docu's (onder voorbehoud)...
Cool Abdoul (vrijdag 14/05, Netflix) Biografische film over de Belgisch-Mauritaanse bokskampioen Ismaïl Abdoul. Terwijl zijn geliefde hem op het rechte pad probeert te houden, zakt hij dieper in de criminaliteit.
Don't Breathe 2 (vrijdag 14/05, Netflix) Vervolg op de horrorhit Don't Breathe , waarin de blinde man (Stephen Lang) inmiddels een 11-jarig kind opvoedt. Op een dag wordt ze het doelwit van een aantal kidnappers.
Mandy (maandag 16/05, Netflix) Psychedelische horror-actiefilm waarin de vriendin van Red (Nicolas Cage) op brute wijze vermoord wordt door een sekte, waarna hij een zeer bloederige wraakactie onderneemt.
Halloween (maandag 16/05, Netflix) Vervolg op Halloween (1978) die de andere sequels allemaal negeert. Een inmiddels veel oudere Laurie Strode (Jamie Lee Curtis) voelt dat Michael Myers ooit weer terug zal komen.
 
Nooit meer kijktips missen? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief! Elke vrijdag de nieuwe series en films in je inbox. Meld je hier aan.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief