Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Overzicht: nieuwe series en films bij de NPO met onder meer Maryland

  •  
23-05-2024
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
4957 keer bekeken
  •  
Maryland

© ITV

Welke series en films zijn binnenkort te bekijken bij NPO? Een overzicht van de aangekondigde titels voor dit weekend en de komende week...

Startende series dit weekend...

Maryland (vrijdag 24/05, NPO 2) Britse dramaserie over twee zussen (Eve Best en Suranne Jones) die na de plotse dood van hun moeder samen naar Ierland afreizen en daar ontdekken dat zij een dubbelleven leidde met iemand anders dan hun eigen vader. Lees de recensie.

Midsomer Murders S22 (zaterdag 25/05, NPO 1) Britse misdaadserie over detectives John Barnaby (Neil Dudgeon) en Jamie Winter (Nick Hendrix). De eerste aflevering van deze reeks draait om een mogelijk tot leven gekomen mythe over een wild beest. Lees de recensie.

Nog lopende series dit weekend...

Silent Witness S26 (zaterdag 25/05, NPO 2) Jack raakt betrokken bij een complexe zaak en komt lijnrecht tegenover zijn oude mentor te staan. Een hechte groep politieagenten laat heel weinig los in een onderzoek waarin niets is wat het lijkt en het team moet erg diep graven.

Safe Home (zaterdag 25/05, NPO 3) Het blijkt dat Julian toch niet helemaal de waarheid heeft gesproken. Jenny probeert Cherry en haar twee kinderen te helpen. Er wordt gedreigd met bezuinigingen, maar Phoebe doet een schokkende ontdekking. Laatste twee afleveringen.

Dertigers (zaterdag 25/05, NPO 3) Na Safe Home kun je op NPO 3 kijken naar een herhaling van een aantal afleveringen van het derde seizoen van de dramaserie Dertigers. Er wordt om 22.05 uur afgetrapt en de uitzending duurt vervolgens tot ongeveer 00.45 uur in de nacht.

Aankomende films...

Dolor y gloria (vrijdag 24/5, NPO 2) Voor een Oscar genomineerde dramafilm van Pedro Almodóvar (zijn Madres Paralelas is volgende week te zien). Een aftakelende regisseur (Antonio Banderas in zijn achtste samenwerking met Almodóvar) overpeinst zijn leven en zijn carrière.

Zee van Tijd (zondag 26/05, NPO 1) Dramafilm over een jong stel (Reinout Scholten van Aschat en Sallie Harmsen) dat na een vreselijke tragedie uit elkaar drijft. Wanneer ze elkaar veertig jaar later opnieuw treffen, blijkt dat de tijd lang niet alle wonden heeft geheeld. Bekijk de trailer.

Borgman (donderdag 30/05, NPO 3) Mysterieuze dramafilm van Alex van Warmerdam waarin buitenstaander Borgman (Jan Bijvoet) in een villawijk arriveert. Zijn komst zet een reeks zeer verontrustende gebeurtenissen rond de façade van een welgesteld echtpaar in werking.

Nog lopende series na het weekend...

Rotown (dinsdag 28/05, NPO 3) Aisha's moeder wordt geconfronteerd met Aisha's gedrag in de moskee. Tijdens Farah's werkmeeting krijgt ze erg verontrustend nieuws over haar dronken vader. Orlando worstelt met zijn geweten wanneer zijn vader in zijn café voor overlast zorgt.

Zussen (woensdag 29/05, NPO 1) De zussen worstelen met de nieuwe werkelijkheid nu een deel van het mysterie ontrafeld is. Nienke krijgt groot nieuws over haar moeder. De zussen zoeken steun bij elkaar, zich nog onbewust van het dreigende gevaar. Laatste aflevering.

Orphan Black: Echoes (donderdag 30/05, NPO 3) Jules komt bij in een kliniek. Ze wordt daar behandeld door dr. Pam Teller, een externe specialist. Jules gaat naar een pleeggezin. Door Lucy twijfelt ze over haar verleden en gaat ze met haar pleegbroer Wes op onderzoek uit.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief