Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Occupied: Noorse serie te zien bij NPO Start Plus

  •  
28-10-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
218 keer bekeken
  •  
Occupied
In de politieke thriller van Jo Nesbø (Headhunters) krijgt Noorwegen te maken met een Russische invasie.
De uit Noorwegen afkomstige serie Occupied verschijnt in november op NPO Start Plus. In eigen land is de politieke thriller de duurste tv-serie ooit gemaakt. In Occupied legt de Noorse premier Berg (Henrik Mestad) de productie van olie en gas stil, waardoor andere landen zich bedreigd voelen. Een grote kettingreactie op internationale schaal is het gevolg, waarbij een Russische invasie wordt ingezet en de Noorse bevolking steeds meer onder druk komt te staan. Het drama is gebaseerd op een idee van Jo Nesbø (Headhunters) en de regie was in handen van Erik Skjoldbjærg (Insomnia). Occupied was in 2015 voor het eerst te zien op de Noorse televisie en in 2017 volgde ook nog een tweede seizoen. Later dit jaar zal de serie daar worden afgesloten met een derde seizoen.
Het eerste seizoen van Occupied is vanaf 22 november in zijn geheel te zien op NPO Start Plus. In januari 2020 is de reeks eveneens wekelijks te volgen op NPO 1 Extra.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief