Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

No Good Nick S01E01-02: kleurloze humor

  •  
15-04-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
196 keer bekeken
  •  
No Good Nick
Ondanks de rentrees van doorgewinterde acteurs als Melissa Joan Hart en Sean Astin beklijft No Good Nick geen enkel moment.
In de woonkamer van een ogenschijnlijk perfect gezin houdt de zoon des huizes, Jeremy (Kalama Epstein), een pedant betoog: pa en ma moeten voor hem een derde auto aanschaffen. Deze diepe wens komt in het gedrang wanneer ineens Nick (Siena Agudong) – een afkorting van Nicole – voor de deur staat. De arme meid verloor zes maanden eerder haar ouders – zogenaamd, zogenaamd - bij een auto-ongeluk, en hoopt bij haar verre familieleden terecht te kunnen (en dat gaat natuurlijk geld kosten). Pa Ed (Sean Astin uit The Lord of the Rings ) is ontvankelijk, ma Liz (Melissa Joan Hart uit Sabrina the Teenage Witch ) is sceptisch en dochter Molly (Lauren Lindsey Donzis) ziet een potentiële roommate.
9141.w1872.0.8871e80
Maar terug naar Jeremy, die Nick beschrijft als ‘zo’n ver familielid’ waar hij ‘in theorie mee zou kunnen trouwen’. Terwijl Jeremy walgt van de nieuwe gezinsuitbreiding, en grappen maakt over incest, is Nick alweer bezig met het bekokstoven van nieuwe zwendels. Showrunners David H. Steinberg (de scenarist van American Pie 2) en zijn echtgenote Keetgi Kogan draaien er niet om heen: hun jeugdige hoofdpersoon is een gewiekste feeks. Nick heeft niets goeds in de zin, zoals de titel al prijsgeeft. En actrice Agudong heeft een goede onoprechte lach in huis. Hoewel er in de komedie weinig te lachen valt.
9140.w1840.0.b4c422e
Wat staat de lachband hard – ja, waarschijnlijk wordt de show opgenomen met live publiek, maar dan nog is het volume van het niveau abominabel. Alsof de ronduit armoedige humor hiermee gemaskeerd dient te worden. Vanaf de openingsscène oogt en voelt No Good Nick als een foute jaren tachtig sitcom. Met personages die elkaar à la Growing Pains netjes hun volzinnen laten uitspreken, voordat ze pareren met een kleurloze oneliner.
9139.w1872.0.e3b5774
Netflix poept de ene na de andere sitcom eruit. Kwantiteit boven kwaliteit, zo lijkt het. En hoewel er zeker aanraders tussen zitten – neem bijvoorbeeld het recent verschenen Special – beklijven series als No Good Nick niet. Ondanks de rentrees van bekende acteurs als Joan Hart en Astin.
No Good Nick S01, vanaf 15 april 2019 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief