Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Nightbreed en Child's Play komen naar televisie

  •  
25-06-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Nightbreed
De horrorfilms van respectievelijk Clive Barker en Don Mancini worden bewerkt voor het kleine scherm.
Don Mancini werkte recentelijk als scenarist aan series als Hannibal en Channel Zero. Hij is echter vooral bekend als de bedenker van Chucky; de moordende pop met de stem van Brad Dourif lijkt na zeven Child's Play-films een overstap te maken naar televisie. Mancini onthulde namelijk Child's Play: The TV-series op Twitter, hoewel hij nog geen zender of VOD-dienst bekend maakte. Nightbreed zal de gemiddelde kijker wellicht wat minder zeggen; de novelle van Clive Barker (Hellraiser) werd begin jaren negentig door de auteur zelf verfilmd, maar flopte vervolgens in de bioscoop. Sequels kwamen er dus niet, maar de film kreeg wel een cultstatus. Barker zal de nieuwe tv-versie produceren. Het script wordt geschreven door Josh Stolberg (Jigsaw). Nightbreed draait om de ontdekking van Midian, een verborgen stad waar monsters zich schuilhouden.
Nightbreed heeft al wel een zender; de serie wordt namelijk ontwikkeld bij Syfy. In Nederland worden enkele Syfy-series ( Happy! , Nightflyers ) aangeboden via Netflix.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief