Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Nieuwe films op Netflix: Uncharted, The Last Black Man in San Francisco en Scary Movie

  •  
09-10-2022
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
57 keer bekeken
  •  
The Last Black Man in San Francisco
We zetten een aantal recent op Netflix verschenen films op een rij. Met deze week: een gameverfilming, gentrificatie in San Francisco en een drie horror-parodieën.
Uncharted (2022)
Acteurs: Tom Holland, Mark Wahlberg, Antonio Banderas
Regie: Ruber Fleischer
Uncharted
Even om aan te geven hoe lang Sony deze bewerking van de gelijknamige videogame van de grond probeerde te krijgen: Mark Wahlberg zou oorspronkelijk de hoofdrol gaan spelen als schatzoeker Nathan Drake, maar hij werd op een gegeven moment te oud en dus doorgeschoven naar de bijrol van diens mentor Sully. Helaas weet de film, nu met Tom Holland als Drake, zich ondanks die lange aanlooptijd niet echt te onderscheiden van gelijksoortige avonturen en dat is jammer, aangezien Indiana Jones volgend jaar met pensioen gaat en ook Lara Croft in haar films nog niet echt uit de verf wil komen. Hopelijk gaat dat wel lukken met de aangekondigde sequel, en anders is het wellicht te hopen dat de aanstaande National Treasure -serie van Disney+ de leegte kan vullen.
The Last Black Man in San Francisco (2019)
Acteurs: Jimmie Fails, Jonathan Majors, Danny Glover
Regie: Joe Talbot
The Last Black Man in San Francisco
Mooie liefdesbrief aan (het vergane) San Francisco, afkomstig van twee beste vrienden die er zelf opgroeiden: regisseur Joe Talbot en acteur Jimmie Fails bedachten samen het semi-biografische verhaal. De mannen zagen hun geliefde buurt door gentrificatie veranderen in iets dat ze niet meer herkennen, iets dat in de film naar voren komt in de queeste van het door Fails gespeelde personage: hij wil dolgraag het door een rijk stel bewoonde huis waar hij opgroeide terugclaimen. De manier waarop Talbot de stad in beeld brengt werd volop vergeleken met het New York uit de vroege films van Spike Lee. Jonathan Majors ( Lovecraft Country , straks te zien als de grote nieuwe bad guy in de films van Marvel) schittert in de rol van de beste vriend van het hoofdpersonage.
Scary Movie trilogie (2000-2003)
Acteurs: Anna Faris, Regina Hall, Marlon Wayans
Regie: Keenan Ivory Wayans en David Zucker
Scary Movie
In de Halloween-maand verschijnen er veel griezelfilms bij Netflix, met onlangs al de remakes van Halloween en Friday the 13th , maar er is ook horror met een knipoog. In de eerste twee Scary Movie -films gaan scenaristen Marlon en Shawn Wayans los met veel ranzige en vulgaire humor, waarmee horrorfilms als Scream , I Know What You Did Last Summer en The Haunting op de hak worden genomen. In het derde deel van makers David Zucker ( Airplane! ) en Pat Proft ( Hot Shots! ) zijn de grappen een stuk braver, maar alle drie de films blijven heel slim leunen op de komische timing van Anna Faris ( Mom ), die vooral leuk is in combinatie met Regina Hall. Zucker en Proft willen binnenkort een comeback maken met een miniserie die het populaire 'Nordic Noir' genre zal spoofen.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief