Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Nieuwe films op Netflix: Dennis the Menace, Mission: Impossible en Erin Brockovich

  •  
04-07-2021
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
97 keer bekeken
  •  
Mission: Impossible
Verder verschenen onder meer The Hobbit-trilogie en het recente Bill and Ted Face the Music.
Dennis the Menace (1993)
Acteurs: Walter Matthau, Mason Gamble, Joan Plowright
Regie: Nick Castle
Dennis the Menace
Na het succes van Home Alone begin jaren 90 gingen filmstudio's massaal op zoek naar gelijksoortige scripts waarin charmante kinderen problemen veroorzaken voor volwassenen. Ook John Hughes, de schrijver van Home Alone, zou daarna nog eens meeliften op zijn eigen succes met Dennis the Menace, waarin de ondeugende Dennis (Mason Gamble) zijn buurman (Walter Matthau in een rol die hem op het lijf geschreven is) tot wanhoop drijft. Christopher Lloyd draaft nog eventjes op als enge crimineel, maar de bijbehorende slapstick is dusdanig onrealistisch dat de kleintjes hem nooit echt serieus zullen nemen. Naast alle talentvolle kindacteurs is er ook een klein rolletje voor een jonge Natasha Lyonne, bekend van onder meer Russian Doll.
Mission: Impossible (1996)
Acteurs: Tom Cruise, Jon Voight, Jean Reno
Regie: Brian De Palma
Mission: Impossible
Wat uitgroeide tot een enorme franchise (deel 7 en 8 zijn in de maak), begon ooit met een vrij bescheiden spionagethriller waar Tom Cruise de toch een beetje in de vergetelheid geraakte Brian De Palma voor inschakelde. In zijn eerste film als producent gaf Cruise gestalte aan geheim agent Ethan Hunt, die tijdens een missie zijn complete team geëlimineerd ziet worden, en vervolgens op eigen houtje op zoek moet naar de dader. De vooral door de thrillers van Alfred Hitchcock beïnvloede De Palma bleek een geïnspireerde keuze voor een film als deze: met name de inbraak in het hoofdkwartier van de CIA, waarbij Cruise zonder geluid te maken aan kabels uit het plafond komt, is nog steeds een masterclass in het vakkundig opbouwen van spanning.
Erin Brockovich (2000)
Acteurs: Julia Roberts, Albert Finney, David Brisbin
Regie: Steven Soderbergh
Erin Brockovich

© Universal Pictures

Julia Roberts won in 2001 haar eerste en tot nu toe ook enige Oscar onder regie van Steven Soderbergh voor het waargebeurde Erin Brockovich. Het titelpersonage is een grofgebekte moeder die op pure wilskracht een baantje weet te bemachtigen bij de advocaat (Albert Finney) die net haar zaak heeft verloren, en het uiteindelijk samen met hem opneemt tegen een bedrijf dat verantwoordelijk is voor het dumpen van giftig afval. Onlangs verscheen er tevens een tv-drama ( Rebel met Katey Sagal) geïnspireerd door het leven van Brockovich, maar die serie is inmiddels gecanceld. De film was destijds een veel groter succes: ook het scenario van Susannah Grant ( Unbelievable ) en de regie van Soderbergh werden beloond met Oscarnominaties.
 
Netflix voegde op 1 juli nog veel meer films toe, met onder meer ook....
De complete Hobbit -trilogie, eerste twee Mission: Impossible -sequels, de recente stonerkomedie Bill and Ted Face the Music , Bruce Willis die wraak neemt in Death Wish , Tom Cruise die aliens bevecht in Edge of Tomorrow , Tom Hanks die hard rent in Forrest Gump , Aaron Sorkins regiedebuut Molly's Game , Ben Afflecks regiedebuut Gone Baby Gone , Michael Bay's regiedebuut Bad Boys , Paul Giamatti als tv-producent in Barney's Version , Alicia Silverstone als scholier in Clueless , de Rear Window-update Disturbia , geanimeerde pinguïns in de twee Happy Feet -films, actie met Liam Neeson in Unknown , beide Equalizer -films met Denzel Washington, Jennifer Aniston in Rumor Has It en een Oscarwinnende Sandra Bullock in The Blind Side.
 
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief