Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Nieuwe films op Netflix: Blacklight, Ma en Five Feet Apart

  •  
28-08-2022
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
96 keer bekeken
  •  
Ma
We zetten een aantal recent op Netflix verschenen films op een rij. Met deze week: de duistere kant van Octavia Spencer, actie met Liam Neeson en liefde op afstand.
Blacklight (2022)
Acteurs: Liam Neeson, Emmy Raver-Lampman, Taylor John Smith
Regie: Mark Williams
Blacklight
In juni van dit jaar werd hij zeventig, maar Liam Neeson heeft - ondanks dat hij al eens aangaf het genre vaarwel te gaan zeggen - nog steeds genoeg actiefilms in de pijplijn zitten. Zelf liet de Ierse acteur onlangs weten dat ook hij enigszins verbaasd is dat hij op zijn leeftijd nog steeds door het publiek geaccepteerd wordt als actieheld. Zo was hij dit jaar te zien met Emmy Raver-Lampman ( The Umbrella Academy ) in het mede door complotthrillers uit de jaren zeventig geïnspireerde Blacklight , als een freelancer voor de FBI die stuit op schimmige zaken bij de federale overheid. Neeson herenigde voor Blacklight met Mark Williams, die hem ook al regisseerde on Honest Thief en vorig jaar de actiefilm The Marksman (nu op Prime Video) voor hem produceerde.
Ma (2019)
Acteurs: Octavia Spencer, Diana Silvers, Juliette Lewis
Regie: Tate Taylor
Ma
Na de waargebeurde drama's The Help en Get On Up , besloten regisseur Tate Taylor en actrice Octavia Spencer ( Self Made ) het met hun derde film over een compleet andere boeg te gooien, geholpen door de grote horrorproducent Jason Blum ( Get Out ). In Ma nestelt de eenzame maar onschuldig ogende Sue Ann (Spencer) zich in de levens een groep tieners, nadat ze instemt met hun verzoek om alcohol voor hen te kopen. De psychologische thriller behoort niet tot het beste wat Blumhouse te bieden heeft, maar Spencer heeft er zichtbaar plezier in om een voor haar totaal onverwacht (denk aan Kathy Bates in Misery ) personage te spelen. Zelfs wanneer de film naar het einde toe steeds ongeloofwaardiger wordt, blijft de actrice in alle chaos fier overeind.
Five Feet Apart (2019)
Acteurs: Haley Lu Richardson, Cole Sprouse, Claire Forlani
Regie: Justin Baldoni
Five Feet Apart
Na het einde van Jane the Virgin besloot acteur Justin Baldoni zijn geluk te beproeven als regisseur met het romantische drama Five Feet Apart. De coming-of-age-film volgt Stella (Haley Lu Richardson uit Columbus ), die door een genetische ziekte die haar immuunsysteem aantast ten alle tijden afstand moet houden van mensen, iets dat haar liefdesrelatie met lotgenoot Will (Cole Sprouse uit Riverdale ) nog moeilijker maakt dan deze al is. Opvallend genoeg verscheen de film vlak voor de uitbraak van corona, waarna ironisch genoeg de hele wereld zich plots aan de 'five feet apart' regel moest houden. Baldoni volgde zijn regiedebuut onlangs op met het op Disney+ te bekijken Clouds , dat eveneens draaide om een tiener met een ernstige ziekte.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief