Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Never Have I Ever S02E01-04: Devi heeft nog genoeg te leren

  •  
17-07-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
149 keer bekeken
  •  
Never Have I Ever S02
Middelbare scholiere Devi heeft alles onder controle. Echt waar!
Het eerste seizoen van Never Have I Ever – gemaakt door Lang Fisher en Mindy Kaling – kwam als een aangename verrassing. Middelbare scholiere Devi (Maitreyi Ramakrishnan) begon als een redelijk onuitstaanbaar wicht. Maar dat was ook de bedoeling! Niet voor niets werd haar leven – in een staaltje geniale casting - becommentarieerd door toptennisser John McEnroe, nu ook niet direct bekend om zijn innemende persoonlijkheid.
En hoewel de serie zich heel goed realiseerde waar haar gedrag vandaan kwam – Devi’s vader stierf een jaar eerder onverwacht aan een hartaanval – praatte deze haar gedrag niet goed. Toch leek het aan het einde de goede kant op te gaan en werd Devi’s groeiende zelfinzicht beloond met niet één, maar zelfs twee aanbidders: rijkeluisjongen Ben Gross (Jaren Lewison), al een even grote streber als Devi zelf, en atleet Paxton Hall-Yoshida (Darren Barnet), de adonis van school.
Never Have I Ever S02
Maar wie te kiezen? Die keuze blijkt nog niet zo makkelijk. McEnroe somt Devi’s dilemma treffend op. ‘Ben had de wet gebroken, zijn vaders auto gestolen én zijn eigen leven geriskeerd zodat zij afscheid kon nemen van haar vader.’ Maar: ‘Paxton had bij haar een voicemail ingesproken. Een VOICEMAIL!!!’
Never Have I Ever
Devi zelf denkt de perfecte oplossing gevonden te hebben – die we hier niet zullen verklappen – maar zowel de kijker als haar therapeute (Niecy Nash) weten wel beter. Devi is er nog lang niet. Dat wordt wel duidelijk wanneer ze geconfronteerd wordt met de eerste hobbels op de weg, zoals de komst van Aneesa (Megan Suri), een nieuwe klasgenoot die laat zien dat je wel degelijk én Indiaas én populair kan zijn. Maar ook Paxton neemt de tijd voor wat hoognodige zelfreflectie – met voice-over-commentaar van fotomodel Gigi Hadid – wanneer voor hem, na een ingrijpende blessure, een sportbeurs opeens niet meer zo vanzelfsprekend is.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Never Have I Ever S02
Het tweede seizoen is een fijn weerzien, met weer ijzersterke commentaren en de welkome toevoeging van onder anderen Alexandra Billings (Transparent) als decaan en acteur/rapper Common als dokter Jackson, die vast nog wel een belangrijkere rol zal gaan speler dan alleen maar als concurrent van Devi’s moeder, huidspecialiste Nalini (Poorna Jagannathan).
Never Have I Ever S02
Als er dan toch iets te muggenziften valt dan is het dit: zo genuanceerd als Devi en haar twee ‘mannen’ worden neergezet, zo bekaaid komen veel van de andere personages er vanaf. Zo heeft nicht Kamala (Richa Moorjani) vooral last van een vervelende collega en stokt de karakterontwikkeling bij trouwe vriendin Fabiola (Lee Rodriguez) bij ‘is lesbisch’.
Never Have I Ever S02, vanaf 15 juli 2021 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief