Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Netflix past rookbeleid aan na kritiek

  •  
08-07-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Stranger Things
Vooral Stranger Things, waarvan onlangs het derde seizoen in première ging, kreeg de wind van voren.
Volgens een rapport van de organisatie Truth Initiative is het aantal rokende mensen in series van Netflix sinds vorig jaar verdrievoudigd. Volgens het rapport is de serie Stranger Things , waarvan net het derde seizoen is verschenen, de grootste boosdoener. De andere series waarin het meest wordt gerookt zijn Orange is the New Black , Daredevil, House of Cards en - geloof het of niet - Fuller House. Tegenover Entertainment Weekly liet Netflix daarom weten het rookbeleid aan te passen: alle op jongeren gerichte series en films die vanaf nu gemaakt worden zullen vrij zijn van tabak en ook E-sigaretten, tenzij het feitelijk of historisch gezien nodig is. Ook in series voor volwassenen zal men het roken in gaan perken, tenzij het echt essentieel is voor de creatieve visie van de makers.
Later dit jaar zal Netflix door middel van ratings ook gaan waarschuwen voor het roken in series en films, zodat mensen zelf kunnen kiezen of ze wel of niet kijken.
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief