Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Netflix bestelt Mixtape van Gossip Girl-scenarist

  •  
03-07-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Mixtape
De pilot werd afgewezen door zender Fox, maar Netflix blaast het muzikale drama toch weer nieuw leven in.
De proefaflevering van Mixtape is afkomstig van Joshua Safran (de bedenker van Quantico ), die vroeger als scenarist en producent werkte aan series als Gossip Girl en Smash. Het verhaal speelt zich af in de hedendaagse muziekwereld van Los Angeles en volgt Nellie (Callie Hernandez uit La La Land ) die zich erg graag wil ontwikkelen als artiest, maar wordt afgeleid door haar werk en haar relatie met een beginnende muzikant. In mei werd de pilot door Fox afgewezen, maar Netflix bestelt alsnog tien afleveringen. Hernandez zal ook in de Netflix-versie de hoofdrol spelen en Jenna Dewan, Madeleine Stowe en Campbell Scott blijven eveneens aan boord als vaste castleden. Raul Castillo, die in de pilot de mannelijke hoofdrol vertolkte, zal wel worden vervangen, want hij is inmiddels gecast in de Netflix-serie One Day at a Time , dat een derde seizoen krijgt.
Het is niet de eerste keer dat Netflix een (potentiële) serie waar Fox geen brood (meer) in ziet oppikt: onlangs werd ook het gecancelde Lucifer overgenomen.
Foto credit: Shutterstock via TVLine
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief