Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

NCIS S20E01: robuuste, spannende actiethriller

  •  
01-01-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
162 keer bekeken
  •  
NCIS S20
Serie over groep agenten in Washington D.C. is dankzij de casting en de introductie van intrigerende verhaalwendingen onverminderd een bevredigende kijkervaring.
Foto credits: Robert Voets / CBS
NCIS (wat staat voor Naval Criminal Investigative Service) is al twintig seizoenen een stabiele factor op de Amerikaanse televisie. Een lang huwelijk dus, tussen de kijker en de actiethriller. Hoe houdt je het leuk en spannend? Welnu, dat begint bij een goede cast. Zo speelt acteur en komiek Gary Cole, ook bekend van Veep , sinds 2021 de eigengereide NCIS-agent Alden Parker. Een man met een serieuze missie die niet vies is van een beetje dollen. In het nieuwe seizoen wordt hij achternagezeten door de FBI, die hem wil pakken voor een daad die hij niet heeft begaan.
NCIS S20
Parker is intussen zelf op zoek naar een mysterieuze man genaamd ‘The Raven’. Hij is met zijn ex-vrouw Vivian (gespeeld door actrice Teri Polo, ook geen misselijke naam in Hollywood) op de vlucht geslagen, terwijl zijn collega’s (rollen van Wilmer Valderrama uit That '70s Show ; Katrina Law uit Arrow ; Rocky Carroll, bekend van Chicago Hope ) druk bezig zijn Parkers naam te zuiveren. De kijker wordt in die zin van meet af aan meegezogen in een spannend intrige die tegelijkertijd een beetje oubollig aanvoelt. NCIS nu eenmaal ouderwetse netwerktelevisie: veel scènes zijn gefilmd op dezelfde plekken (het lab, het hoofdbureau) die onmiskenbaar als televisiesets ogen.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Tegelijkertijd maken de makers ook duidelijk waarom er al twee decennia miljoenen mensen naar de reeks kijken: door telkens te zorgen voor verrassende wendingen en cast herkenbare gezichten. Dat klinkt simpel, maar is in de realiteit ingewikkeld. Precies daarom, zie ook The Blacklist , zijn dit soort series, die niet het wiel opnieuw uitvinden, wel zeer onderhoudend. Omdat de scenaristen precies weten wat ze doen.
NCIS S20, vanaf 2 januari 2023 op Net5
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief