Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Nailed It! S03E01: bakkende superhelden

  •  
17-05-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
70 keer bekeken
  •  
Nailed It! S03
Heerlijk luchtige kookshow met sprankelende presentatrice.
Waarom zijn bakshows zo in zwang? Misschien wel omdat bakken wordt geassocieerd met vrije tijd, omdat het een tijdrovende aangelegenheid kan zijn. Tegelijkertijd is bakken ook een vorm van contemplatie; door je te focussen op het recept, kan het een louterende ervaring zijn.
In Nailed It! dienen zich elke aflevering drie deelnemers aan die taarten van banketbakker extraordinaire Jacques Torres moeten namaken. De presentatie is in handen van comédienne Nicole Byer, een sprankelende persoonlijkheid.
Nailed It! S03
Onder begeleiding van bombastische muziek betreden de kandidaten die worden neergezet als superhelden de studio. Het is een ironische gewaarwording, aangezien de aflevering in het teken staat van Marvel. In de eerste ronde moeten cupcakes met Iron Man en consorten worden nagemaakt. De vraag rijst: wie zijn nu de superhelden? Die op het grote scherm? Of diegenen die zich zo vakkundig weten te ontfermen over een stukje deeg?
Nailed It! S03
Het kleurrijke gezelschap gaat aan de slag terwijl Byer vanaf de zijlijn ouwehoert met haar collega. Wat meteen opvalt is dat de deelnemers goed zijn gecast. Ze zijn grappig, en ad rem. Nailed It! draait dan ook niet per se om de bakkunst, maar om het plezier in bakken, uitgevoerd door een stel hobbyisten. De eindresultaten zijn daarom ook hilarisch – het blijkt een onmogelijke beproeving om Torres’ ambachtelijk gemaakte kunstwerken te klonen. Maar dat maakt ook niet uit. Hoewel er 10.000 dollar gewonnen kan worden, blijft de algehele sfeer luchtig.
Een show als Nailed It! is allesbehalve verheffend, en je houdt er als kijker geen sublieme gedachten aan over. Maar de makers zijn wel sterren in het produceren van perfecte entertainment. Wie lekker wil wegdromen bij pretentieloze kookshows, zal dolgelukkig worden van deze baksensatie.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief