Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Nailed It! S02: een recept voor succes

  •  
03-07-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
63 keer bekeken
  •  
Nailed It S02
Het tweede seizoen van Nailed It! bewijst dat dit bakprogramma geen eenmalige toevalstreffer was, maar dat Netflix een geslaagd recept te pakken heeft voor hopelijk nog vele seizoenen.
Bakprogramma Nailed It! doet het net even anders. In plaats van talentvolle thuisbakkers, nemen amateurs die er werkelijk niets van bakken het tegen elkaar op. Dat betekent dat de bloem door de keuken vliegt, de deelnemers met trillende handjes een pannenkoek bakken en het resultaat elke keer niets minder dan afgrijselijk is. Het concept is hilarisch en ook dit tweede seizoen is het weer gieren geblazen.
De kracht van deze serie is niet alleen de humor, maar ook de mensen. Als kijker wil je niets liever dan dat deze deelnemers winnen. Dat komt doordat ze vaak meedoen voor geliefden. Zo wil de één beter kunnen bakken om het eten te delen met haar kleindochter, terwijl een ander haar echtgenoot lekkere dingen wil presenteren. En natuurlijk willen ze ook gewoon allemaal die geldprijs van tienduizend dollar winnen.
5804.w4096.0.012be74
Dit tweede seizoen doet eigenlijk weinig nieuws, maar dat is prima. De paniekknop is bijvoorbeeld terug. Zodra een kandidaat daarop drukt schiet een jurylid te hulp. Behalve als een ander daar juist weer een stokje voor steekt door te drukken op de Franse knop. Dan mag jurylid Jacques Torres alleen nog maar Frans praten. Wel nieuw is de mogelijkheid om met een kennis te videobellen.
5909.w4096.0.2fac67d
De grapjes tussen presentatrice Nicole en jurylid Jacques vormen weer het hoogtepunt van het seizoen. 'Weet je wel wie deze man is?', roept een gastjurylid verbaasd nadat Nicole de meesterkok weer eens voor gek zet. 'Deze man is een legende!' Maar Jacques heeft simpelweg de grootste plezier in dit absurde bakprogramma. Niemand die dat van hem afpakt.
5910.w4096.0.2cefcb1
Het eerste seizoen van Nailed It! eindigde wat ongemakkelijk, omdat de bakkers een taart moesten bakken met de gelijkenis van Donald Trump. Dit seizoen is een stuk minder controversieel, met een opvallende focus op regenbogen in de vorm van taarten, pannenkoeken en koekjes.
Het is daarom ook passend dat na de zes normale afleveringen, Netflix nog één bonusaflevering (zie het filmpje boven) heeft toegevoegd met de vijf heren van Queer Eye als klungelige kandidaten. De twee goedkope, maar erg succesvolle series van Netflix komen zo samen. Dat past goed, want beide series willen mensen beter maken en hebben daar een hoop plezier in. Het grote verschil is dat de kandidaten in Queer Eye er op het einde een stuk beter uitzien, terwijl ze bij Nailed It! vermoeid, onder de bakspullen en zelfs bedekt met pleisters eindigen.
 
Nailed it! S2, vanaf 29 juni 2018 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief