Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

My Next Guest Needs No Introduction with David Letterman S03: openhartige babbels

  •  
22-10-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
My Next Guest Needs No Introduction S03
Een geïnteresseerde David Letterman en een openhartige gast - meer is er niet nodig om te boeien.
De formule van de Netflix-show van voormalig CBS-anchor David Letterman kan vermoedelijk nog jaren doorgaan. Een geïnteresseerde journalist en een boeiende, openhartige gast - meer is er niet nodig om een uur lang te boeien.
Het is lastig om niet mee te gaan in het oprechte enthousiasme en de gemeende interesse die David Letterman voor zijn gasten koestert. 'Mijn doel is van elk gesprek nieuwe dingen te leren', vertrouwt hij de kijker bij aanvang van het seizoen toe. Bijna een kwart eeuw lang was het avond aan avond beuken voor de nu 73-jarige anchorman van zender CBS. In zijn Netflix-show gunt hij zichzelf alle ruimte om wereldberoemde Amerikanen een uur lang uitgebreid aan de tand te voelen. Iedereen kent Letterman en voelt zich volstrekt op zijn of haar gemak bij hem; van oudgedienden als Robert Downey jr. tot relatief jonge sterren als Lizzo en Kim Kardashian.
My Next Guest Needs No Introduction S03
Het enige ongemakkelijke aan de eerste twee afleveringen van dit korte derde seizoen is dat de gesprekken met Kardashian en Downey al in het voorjaar zijn opgenomen, voordat de corona-epidemie de wereld gijzelde. Het publiek dat het gesprek met komiek Dave Chappelle bijwoont draagt mondkapjes en wordt zichtbaar gescreend voordat zij op de tribune plaatsnemen; de sessie met Lizzo vindt bij haar thuis plaats, op anderhalve meter afstand van elkaar, zonder toeschouwers.
My Next Guest Needs No Introduction S03
Letterman neemt zijn gasten onvoorwaardelijk serieus, iets waar je bij de oude late-night-shows vaak aan twijfelde. 'Als je echt niets had gekund, zoals sommige mensen zeggen, was je show niet geslaagd', stelt hij Kim Kardashian gerust. Behalve geld ('ik vind het niet chic om daarover te praten') blijft geen onderwerp onbesproken door de 40-jarige socialite: van de rechtszaak tegen 'oom O.J.' (haar vader was een van de advocaten van O.J. Simpson; de zaak leidde tot enorme spanningen in het gezin Kardashian) tot de recente overval op haar appartement in Parijs. Zeer vermakelijk is ook het bezoekje van Letterman en zijn gast aan een supermarkt. 'Poeh, hier ben ik al lang niet meer geweest', constateert Kim, terwijl ze om zich heen kijkt alsof ze op de maan rondloopt.
My Next Guest Needs No Introduction S03
Net zo ontspannen is trouwens het gesprek met Marvel-ster Robert Downey jr., al blijft deze zeker in beginsel wel in de getapte ginnegap-modus staan. Misschien maakt juist de afwezigheid van publiek de aflevering met zangeres Lizzo, die voor het eerst in de Late Show verscheen toen ze nog niet beroemd was, nog net iets mooier dan de andere drie. De herinneringen aan haar mentor Prince en de rondleiding die zij geeft door haar collectie kristallen en fluiten, leveren in hun eenvoud prachtige televisie op.
My Next Guest Needs No Introduction with David Letterman S03, vanaf 21 oktober 2020 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief