Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

My Life with the Walter Boys S01E01: jonge stedeling belandt op Amerikaanse platteland

  •  
07-12-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
2676 keer bekeken
  •  
WalterBoys

© Netflix

Tragikomische coming-of-age-reeks over een weestiener die van New York naar Colorado verhuist is vooral, qua contrast tussen stad en platteland, meer van hetzelfde. 

Een tienervrouw uit New York, wiens ouders zijn verongelukt, verkast in My Life with the Walter Boys naar ruraal Colorado, waar het leven een stuk langzamer gaat en de kansen op een academische carrière ogenschijnlijk een stuk kleiner zijn. Maar: wel bijna iedereen rijdt paard. Het is een contrast dat de afgelopen jaren, ook bij streamingdiensten, al breed is uitgemeten. En zo’n drama komt ook altijd tot dezelfde conclusie: de stedeling moet zich wat nederiger opstellen; de plattelandsbewoner heeft het zo slecht niet en is echt geen kinkel. My Life with the Walter Boys borduurt daar helaas op voort.

De serie draait om Jackie Howard (Nikki Rodriguez) die terechtkomt in het gezin van Katherine Walter (Sarah Rafferty). Walter en haar man (Marc Blucas speelt George) hebben tien zonen. En die jongemannen worden niet alleen als nieuwe stiefbroers, maar ook als potentiële lovers neergezet. Zo krijgt Jackie het in de eerste aflevering al aan de stok met de vileine vriendin van Cole (Noah LaLonde) – de nieuwkomer zou een oogje hebben op de adonis. ‘Ik geloof niets van jouw hele Annie-act’, concludeert Cole’s liefje. Aan het einde van deze confrontatie wijst Jackie erop dat de luxueuze tas van haar leeftijdsgenoot nep is.

WALTERBOYS_CL_101_070822_00029_R

© Chris Large / Netflix

Kennis is haar wapen, lijkt de suggestie. Dat ze even later aan een schoolbegeleider van haar nieuwe school moet uitleggen dat ze naar de prestigieuze universiteit Princeton wil, spreekt boekdelen. Wéér dat contrast, weer wij intellectuelen versus hen boerderijbewoners. In de eerste aflevering komt My Life with the Walter Boys wat dat betreft niet tot nieuwe inzichten. De makers volgen simpelweg een formule die kennelijk telkens scoort; een formule waarbij het helaas wel steevast ontbreekt aan durf.

My Life with the Walter Boys S01, vanaf donderdag 7 december 2023 in zijn geheel bij Netflix

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief