Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

My Brilliant Friend komt naar de NPO

  •  
27-12-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
My Brilliant Friend
De Italiaanse dramaserie komt eerst naar NPO Start Plus en wordt vervolgens wekelijks uitgezonden op NPO 2.
My Brilliant Friend is een tv-bewerking van de gelijknamige boeken (400.000 verkochte exemplaren in Nederland, waar de reeks werd uitgebracht als De geniale vriendin) van de Italiaanse schrijfster Elena Ferrante. Het coming of age verhaal speelt zich af in het Italiaanse Napels ten tijde van de sombere jaren vijftig en volgt de hartsvriendinnen Elena en Lila. De serie begint wanneer Elena, als volwassen vrouw in het heden, midden in de nacht wordt wakker gebeld over de verdwijning van haar beste vriendin. Het is het moment waarop zij besluit de geschiedenis van hun bijzondere vriendschap op papier te zetten. De achtdelige HBO-serie is afkomstig van de producenten van Gomorra en The Young Pope. Het tweede seizoen van My Brilliant Friend is momenteel in productie en er is ook al een derde seizoen aangekondigd.
Het eerste seizoen van My Brilliant Friend verschijnt 1 februari bij NPO Start Plus. Vanaf 8 februari is de reeks wekelijks te zien op NPO 2. Alle afleveringen worden op 31 januari ook vertoond op het International Film Festival Rotterdam.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief