Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Moonbase 8 S01E01-02: te droge humor

  •  
24-05-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
55 keer bekeken
  •  
Moonbase 8
Leuk gevonden gebbetjes verlichten de algehele saaiheid in komediereeks over het saaie verblijf van drie minkukels in een gesimuleerde maanmodule.
Foto credit: ViacomCBS
Vier mannen – eigenlijk drie, in de eerste aflevering valt iemand in een sink hole – zijn in Moonbase 8 op elkaar aangewezen in een gesimuleerd maanstation. De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA staat op het punt om binnen enkele maanden een basis op de maan te vestigen en heeft verschillende groepjes gestationeerd in verschillende maanstations in de Amerikaanse staat Arizona. Een van die stations wordt bevolkt door gezagvoerder Robert (John C. Reilly) en zijn secondanten Scott (Tim Heidecker) en Michael (Fred Armisen). De drie acteurs zijn samen met scenarist Jonathan Krisel ook verantwoordelijk voor de verhaallijnen.
Vooral Armisens humor valt op in de komediereeks: de komiek houdt ervan om serieuze onderwerpen – zoals de wetenschap – op een overdreven serieuze manier te benaderen. Met saaie opsommingen en banale observaties. Zoals in de openingsscène waarin hij vanachter een computerscherm in het station Robert aanstuurt, die in zijn astronautenpak buiten bezig is: ‘Doe rustig aan, het wordt warm vandaag.’ Die warmte kan desastreus zijn, blijkt verderop in de aflevering, wanneer de watervoorraad van de mannen leeg blijkt – maar misschien kunnen ze plantaardige olie drinken? Gelukkig hebben ze voor de 200 e dag die ze in de module verblijven een cadeaukaart gekregen van Harley-Davidson, die ze zodra ze weer op ‘aarde’ zijn kunnen opsouperen.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
En als de nood aan de man komt kan de champagne – die eigenlijk in de koelkast staat voor wanneer er iets te vieren is – soldaat worden gemaakt. Het zijn leuke gebbetjes die de algehele saaiheid die in Moonbase 8 domineert verlichten. De droge, bijna calvinistische humor van Armisen sorteert ditmaal vaak komisch geen effect. In het begin is het geestig om hem met zijn typische ongeveinsde blik te zien keuvelen over waarom hij astronaut is geworden (dat was zijn vader ook), maar Armisens stoïcijnse geschmier gaat al snel vervelen. De grappen die Heidecker en Reilly zichzelf hebben toegekend zijn overigens geen haar beter.
Je zou denken dat als je drie grootmachten bij elkaar plempt, dat daar dan op zijn minst een aardige komediereeks uit zou moeten ontstaan. Moonbase 8 bewijst echter het tegendeel.
Moonbase 8 S01, vanaf 25 mei 2022 bij Ziggo Movies & Series L en XL
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief