Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Modus S01-02: Scandinavische thriller met vlot tempo

  •  
07-12-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
125 keer bekeken
  •  
Modus
De misdaadthriller is gebaseerd op de boeken van de Noorse misdaadauteur Anne Holt, die tevens advocaat en Minister van Justitie was. 
Van bovenaf gefilmde sneeuwachtige landschappen, veel donkere wolken, een moord en een betrokken politieteam. Het zijn dé ingrediënten voor de succesvolle misdaadthrillers uit Scandinavië. Ook in seizoen één en twee van Modus vormen ze de basis. Wel is Modus minder driedimensionaal dan bijvoorbeeld The Killing of The Bridge. De serie houdt het tempo erin. Hierdoor lijkt er weinig ruimte voor de personages om diepgang te krijgen, zoals we gewend zijn van andere Nordic Noir series.
In Modus werken profiler Inger Johanna Vik (Melinda Kinnaman) en rechercheur Ingvar Nymann (Henrik Norlén) samen. Ze krijgen ook een relatie aan het einde van seizoen één. In het eerste seizoen wordt er een vrouw vermoord in een hotel, waar Inger Johanna’s dochter Stina, die autisme heeft, per ongeluk getuige van is. Al snel blijken er andere moorden aan deze moord gelinkt te zijn en komt de moordenaar ook nog eens achter Stina aan. 
Seizoen twee heeft ook weer de nodige complotten en lijntjes die door elkaar lopen. Anders is dat er in dit seizoen geen moord plaatsheeft en dat de cast en de setting nu internationaal zijn.
7736.w1772.0.e17dc6e
Zoals in veel andere series (bijvoorbeeld Homeland ) zien de schrijvers van Modus in hun fictieve wereld ook liever een vrouwelijke president dan president Donald Trump. Kim Cattrall (Sex and the City) portretteert de eerste vrouwelijke Amerikaanse president, die kort na aankomst in Stockholm verdwijnt. De nu hoogzwangere Inger Johanna wordt bij het politieteam gevraagd om grip op deze crisis te krijgen. De president blijkt in het verleden in Zweden te hebben gewoond en die tijd heeft te maken met een groot geheim dat zij met zich meedraagt en nu dreigt uit te komen. Ingvar en Inger Johanna moeten noodgedwongen samenwerken met de FBI-agent Warren Schifford (Greg Wise). Hij blijkt een geheime agenda te hebben en is bovendien de reden waarom Inger Johanna de FBI verliet.
Modus S01 en S02 zijn vanaf 7 december te zien bij Ziggo Movies & Series. Op 20 december verschijnen beide seizoenen ook op Videoland.
Modus S01-02, vanaf 7 december 2018 op Ziggo
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief