Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Modern Love S02: geweldig mooie mix van liefde en alles wat daarbij hoort

  •  
15-08-2021
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
72 keer bekeken
  •  
Modern Love S02
Met Kit Harington, Anna Paquin en Minnie Driver.
In het tweede seizoen van de anthologieserie Modern Love zijn er weer, net als in het eerste seizoen , acht verhalen gebaseerd op de gelijknamige column en podcast van The New York Times. De verzameling in het tweede seizoen voelt meer 'indie' dan romkom, en biedt wederom een perfect escapisme. De afleveringen weten op geweldige wijze de herkenbare vluchtige momenten van liefde te vangen.
In ‘On a Serpentine Road, With the Top Down’ is Minnie Driver in topvorm en zien we haar drama-kant terug. Ze speelt een dokter die de connectie met haar overleden man (Tom Burke) voelt wanneer ze in zijn vintage sportauto rijdt. De ritjes in de auto zijn als een tijdmachine; het transporteert haar terug naar 'hem'. De aflevering laat zien dat liefhebben en rouw beide een uiting zijn van liefde. En hoe iets tastbaars de band met iemand die overleden is in leven houdt.
Modern Love S02
In ‘Strangers on a (Dublin) Train’ voelen Michael (Kit Harington) en Paula (Lucy Boynton) in maart 2020 in de trein van Galway naar Dublin dat er iets speciaals tussen hen is. Ze wisselen geen nummers, geen emailadressen en geen social media uit, maar houden het ‘oldschool’ en maken een afspraak om elkaar over twee weken – als de lockdown weer opgeheven is – te ontmoeten op het treinstation. Maar de pandemie gooit (uiteraard) hun plan overhoop. En ja, er zit een Game of Thrones-grapje in en er wordt ook gerefereerd aan de cringe video van Gal Gadot.
Modern Love S02
Anna Paquin is te zien in ‘In the Waiting Room of Estranged Spouses’ waarin een voormalige marinier en zij een ongebruikelijke band krijgen doordat hun echtgenoten met elkaar vreemdgingen. In ‘A Second Embrace, With Hearts and Eyes Open’ vindt het gescheiden echtpaar Elizabeth (Sophie Okonedo) en Van (Tobias Menzies) de liefde voor elkaar terug.
Modern Love S02
In ‘How Do You Remember Me?’ komen twee jonge mannen (Marquis Rodriguez en Zane Pais) elkaar op straat in het voorbijgaan tegen. Leidend naar het moment dat ze elkaar daadwerkelijk passeren zijn er flashbacks te zien van hun enige date en hoe ieder zich die avond herinnert.
Modern Love S02
Tiener Lucy (Pearl Zeldin) zoekt in ‘Am I…? Maybe This Quiz Will Tell Me’ antwoorden in Buzzfeed-quizzen wanneer zij haar seksualiteit aan het ontdekken is. ‘A Life Plan For Two, Followed by One’ laat zien hoe gevoelens van vriendschap en liefde elkaar kunnen overlappen en ver uit elkaar kunnen liggen.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Modern Love S02
In de aflevering ‘The Night Girl Finds a Day Boy’ ontmoeten we Zoe (Zoë Chao) die vooral ‘s nachts leeft, omdat ze het vertraagde-slaapfasesyndroom heeft. Daten is daardoor moeilijk, maar wanneer ze Jordan (Gbenga Akinnagbe) tegenkomt is er geen ontkomen aan de liefde tussen de twee.
Modern Love S02
De verhalen van Modern Love laten de kijker genieten van de liefde en menselijke connecties. En dwingen tegelijkertijd tot reflectie op diens eigen (vluchtige) momenten van liefde. Want, heeft iedereen niet ooit een soortgelijke situatie meegemaakt? Of antwoorden gezocht in een Buzzfeed-quiz? Liefde is overal, herinneringen blijven en het is wat ons bij elkaar brengt – zelfs in de meest onmogelijke situaties. Modern Love laat – net als muziek – zien hoe intieme, persoonlijke en voelbaar unieke situaties niet zo uniek zijn als je denkt, maar dat meer mensen dezelfde dingen meemaken en voelen. En dat is geruststellend en hartverwarmend.
Modern Love S02, vanaf 13 augustus 2021 op Amazon Prime Video
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief